1 de 10
OPINIÓ

Dificultats de mobilitat en un món de fronteres

per Josep Maria Pijuan, 5 de novembre de 2019 a les 18:00 |

"Volem aproximar-nos a les migracions des del punt de vista del dret a moure's, així com d'arribar i viure en el país de destí"

Aquest article es va publicar originalment el 5 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any més, i ja en van divuit, Rubí Solidari organitza el curs sobre solidaritat i cooperació internacional els dies 22 (tarda), 23 (mati i tarda) i 24 (mati) de novembre a l'espai de Rubí Forma, a la Rambleta Joan Miro s/ n.

Sobre el tema “Dificultats de mobilitat en un món de fronteres”, abordarem els següents temes:

- Perquè hem de parlar de racisme; el context del racisme quotidià i claus antiracistes dirigides a persones blanques. 
- Polítiques europees d'immigració i asil, el dret a migrar, la situació del mediterrani, les polítiques dels estats europeus i la manca de vies legals i segures. 

- Refugiats climàtics, una realitat en augment. 
- Necropolítica de les fronteres, frontera sud: perspectiva general i externalització de les fronteres europees al Sahel. 
- El sistema d'acollida espanyol i com expliquem les migracions, per finalment plantejar-nos si som terra d'acollida, tot debatent del model de societat que volem. 

L’objectiu del curs és aproximar-nos a les migracions des del punt de vista del dret a moure's, així com d'arribar i viure en el país de destí i la vulneració de drets en aquest procés. Per això creiem que és imprescindible parlar de diferents temes: polítiques migratòries europees, racisme, el paper dels mitjans de comunicació i què entenem per "integració" (si és que aquest ha de ser el terme adequat). 

Us podeu inscriure al curs enviant el teu nom, telèfon i correu electrònic a Rubí Solidari (info@rubisolidari.org), trucant al telèfon 935888643 o a @RubiSolidari 

 

Participació