OPINIÓ

A Rubí estem units per la república

"Una majoria independentista el 10-N reforçarà el relat internacional i ens ajudarà a obtenir el suport que necessitem per contrarestar la via unilateral adoptada pel Regne d’Espanya"

per Albert Sorrosal , 6 de novembre de 2019 a les 10:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió 1-O, que integra tots els partits independentistes, l’ANC, Òmnium i CDR de Rubí no es va crear només per organitzar l’acte d’aquell dia, sinó com una plataforma unitària per impulsar la mobilització. Va organitzar autocars per a la gran manifestació del dia 26 i la setmana passada va organitzar el primer Ple Ciutadà, coincidint amb el ple (amb minúscules) de l’Ajuntament.

Rubí està governat per un partit que un dia va ser socialista i obrer, però ara només és espanyol (“Ahora España”); un partit que va patir exili i presó; un partit que defensava el dret d’autodeterminació dels pobles d’Espanya. Ara dirigeix la repressió d’un estat autoritari en una actitud que avergonyiria molts antics dignes dirigents del PSC de la transició.


El primer Ple Ciutadà no es va limitar a aprovar simbòlicament la moció contra la sentència rebutjada per ple, també va recollir idees per noves mobilitzacions; en concret:
1. Impulsar la constitució del Consell Local de la República de Rubí

2. Treballar als barris per fer arribar informació a tota la població sobre la pèrdua de
llibertats i promoure la mobilització
3. Donar suport a la campanya d’auto-inculpacions i convocar a la ciutadania el
proper dijous dia 7 de 10:00 a 12:00 als jutjats
4. Donar suport a les accions de reflexió i protesta previstes pel proper dissabte dia 9
5. Demanar a l’ANC i a Òmnium l’organització de cursos de no-violència,
6. Dur a terme accions de protestes durant festes com la de Sant Galderic
7. Dur a terme una acció de protesta davant la comissaria del CNP i lliurar una carta
per demanar la seva retirada de Rubí
8. Celebrar periòdicament debats oberts a la ciutadania, com el Ple Ciutadà

La Comissió 1-O es va comprometre a estudiar aquests punts per tirar endavant aquells que siguin viables. Davant els reptes immediats, però també amb la convicció que cal fer efectiva la República Catalana, a Rubí treballem units i convidem a tots els ciutadans i entitats de la nostra ciutat a sumar-se a les accions que s’impulsaran.

I no oblidem que diumenge vinent CAL VOTAR!! Una majoria independentista el 10-N reforçarà el relat internacional i ens ajudarà a obtenir el suport que necessitem per contrarestar la via unilateral adoptada pel Regne d’Espanya.

Contra la repressió, no-violència! Contra la sentència, independència! Per la República, VOTEU!

 

Participació