Vens?

«Ara més que mai hem de ser l’administració propera, eficient i eficaç que necessita la nostra gent»

per Ana María Martínez, 12 de juny de 2020 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’emergència sanitària de la Covid-19 és la circumstància més extrema que ens ha tocat viure. En primer lloc, per les persones que han emmalaltit o han perdut un ésser estimat. La ciutat sencera sent com a propi el vostre patiment i la vostra pèrdua.

Hem viscut una crisi sanitària, social i econòmica i no tinc paraules per expressar la gratitud i l’orgull que sento cap a les persones professionals dels serveis essencials que han continuat treballant i, ens els moments més negres, ens han sostingut. Personal sanitari, cossos de seguretat, protecció civil, personal de neteja... ens heu recordat què vol dir ser "essencial".


Com a ciutadana us estic immensament agraïda, com a política entenc que el meu deure ara és treballar tan incansablement com vosaltres perquè aquest agraïment de la ciutadania es materialitzi en millors condicions laborals, en més i millors recursos, en protecció i ajuda. En definitiva, en preservar els serveis públics com a garantia de justícia social.

Aquesta pandèmia ha paralitzat molts sectors econòmics. Hi ha veïns i veïnes que s’han quedat sense feina o s’han vist obligats a tancar els seus negocis. Els comerços i els establiments de restauració són sectors especialment castigats a la nostra ciutat. Les persones propietàries de bars, restaurants i botigues, els autònoms, s’han vist obligats a deixar de treballar pel bé de tots i totes. El seu sacrifici, segur, ha ajudat en molt a contenir els contagis i potser fins i tot a salvar vides. Moltes gràcies per la vostra responsabilitat.


L’Ajuntament de Rubí, totes les forces polítiques que el conformen, la plantilla i els serveis municipals, estem compromesos en la recuperació de la ciutat. Ara més que mai hem de ser l’administració propera, eficient i eficaç que necessita la nostra gent. I us asseguro que ja treballem incansablement per trobar fórmules d’ajuda i acompanyament per qui més ho necessita.

La Covid-19 també ens ha obligat a reinventar-nos. A moure’ns diferent, a socialitzar diferent, a treballar diferent. I molts comerços també s’han adaptat, a través de la venda en línia, a domicili i per emportar. Per molts, poder mantenir petits detalls com comprar el pa que ens agrada o la fruita en aquella botiga que la té ecològica ens ha alleujat el confinament. De nou, gràcies.

Ara comencem a veure el final de la crisi sanitària. Les botigues ja poden rebre clients i els  establiments de restauració ja han pogut obrir terrasses i locals, seguint les mesures de seguretat que dicten les autoritats sanitàries. És moment d’anar recuperant, poc a poc, els hàbits de la nova normalitat. El cafè del matí, la passejada amb els amics, acostar-nos a la llibreria o mirar aparadors són petites coses que tots hem trobat a faltar. Els comerciants, els bars i els restaurants ens esperen.

Vens?

 

Participació