feixisme

Ser o tenir, aquesta és la qüestió

«Persones tertulianes que un dia són experts en la Covid-19 i a l'altre ho són en nanoenginyeria fan molt de mal»

per Andrea de Pablos, 30 d'abril de 2021 a les 09:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Malauradament la campanya de les eleccions autonòmiques a Madrid és una demostració (més) de la forma d'actuar del feixisme. Sí companyes i companys, si pensàveu que tot això era part dels llibres d'història, doncs, no.

Bona part d'aquesta "maquinària" feta servir per l'extrema dreta és la desinformació, manipulació mediàtica que hem de combatre cadascú des de les seves "trinxeres". En el meu cas en la defensa des de la salut mental.Aquesta setmana hem presenciat un cas més de tergiversació de la realitat: la ministra d'indústria va rebre d'un home una carta amb un ganivet ensangonat en un clar atac feixista el qual (una vegada més) NO va ser condemnat ja que van dir: "és esquizofrènic".

El llenguatge sempre és el producte de la nostra ideologia i com tal la reflecteix: ningú ÉS esquizofrènic, tan sols TÉ esquizofrènia. No, no és el mateix ser què tenir.


Els darrers titulars del pseudoperiodisme han complert el seu objectiu de reforçar estereotips sobre les malalties mentals, deshumanitzar-les amb el seu afany de justificar una actitud feixista. I, aprofitant l'ocasió, posicionant-se sobre temes de salut mental.

Persones tertulianes que un dia són experts en la Covid-19 i a l'altre ho són en nanoenginyeria fan molt de mal. Tal com ahir es justificava al ple dos partits de la nostra ciutat (C’s i Veïns per Rubí) que no podien solidaritzar-se amb la ciutat d’Oviedo perquè està molt "lluny". Es justifica un atac feixista recorrent a un diagnòstic i mirant cap a un altre cantó.

Que sapigueu que les persones amb un diagnòstic en salut mental fan vida "normal", treballen, tenen cura de les seves famílies i decideixen a qui votar. Com tambè una persona que li falta una cama té una discapacitat i no és una discapacitada perquè pot fer moltes altres coses a pesar de la privació d’aquesta cama.

Hem de dir prou! Condemnem al feixisme. No ho normalitzem.

 

Participació