procés català

...i van venir en Partal i en Dante Fachín

«Gràcies per compartir amb nosaltres la vostra tossuda lluita per avançar, gràcies per escoltar les nostres preocupacions i encoratjar-nos a no defallir»

per Albert Sorrosal, 31 de maig de 2021 a les 14:05 |
El mes de maig ens ha portat una pujada de les temperatures que ens fa ensumar l’estiu i ens permet recuperar activitats a l’aire lliure, alhora que anem veient com la pandèmia va remetent a poc a poc. La nostra ciutat comença a recuperar el pols habitual i, en aquest marc, en el mes de maig Rubí ha tingut la visita de dues persones remarcables: en Vicent Partal i l’Albano Dante-Fachín, que van fer sengles xerrades-col·loqui al Jardins de l’Ateneu amb una nombrosa participació. Dos estils molt diferents amb missatges coincidents d’esperança activa.

L’ANC va convidar en Vicent Partal el dia 12 de maig i ens va energitzar a tots. Va transmetre un clar missatge de moral de victòria si som capaços de construir una nova mobilització a partir de les grans fites assolides per l’independentisme en els darrers 10 anys. La principal victòria és el canvi de mentalitat de milions de catalans. Ja no ens conformarem amb una millora cosmètica d’un estatut sempre maltractat o una pluja de milions que mai no arriba. Sabem que mereixem tenir un estat propii que ens en sortirem si som tenaços i ens mobilitzem com a societat.


CDR, ANC, Consell Local per la República i Òmnium van convidar en Dante-Fachín el dia 28 de maig. Va ser un moment per ressaltar la necessitat de publicitar el tractament inacceptable que el Regne d’Espanya i les grans empreses de l’IBEX fan a Catalunya; un moment per constatar que volem una República Catalana amb un model econòmic diferent, intolerant amb la corrupció, que prioritzi el repartiment just de la riquesa i que tingui cura de les persones més vulnerables. En definitiva, una societat capaç de bastir una economia basada en el bé comú i no en l’enriquiment immoral de les elits dirigents.

Vam veure dues visions d’un mateix anhel, però igualment encoratjadores per a tots els assistents; una invitació a remobilitzar-nos, a ser alhora exigents amb les nostres institucions i altaveu de l’atac permanent de les elits espanyoles d’aquí i d’allà als nostre drets i al nostre benestar.


Vicent, Albano, us hem escoltat! Gràcies per compartir amb nosaltres la vostra tossuda lluita per avançar, gràcies per escoltar les nostres preocupacions i encoratjar-nos a no defallir. Us seguirem a Vilaweb i Octuvre (que tothom s’hi subscrigui, si us plau!) i continuarem aportantel nostre granet de sorra a la independència des de Rubí.

 

Participació