malbaratament socialista

Malbaratament socialista (II)

«A dia d’avui, Rubí segueix tenint moltes mancances que, després de més de vint anys de govern socialista segueixen sense resoldre’s»

per Montse Soler, 18 de juny de 2021 a les 08:01 |
Fa uns dies, sortia publicada als mitjans locals “la notícia de l’any”: l’Ajuntament treia a concurs públic el contracte per licitar els elements lumínics de la decoració de Nadal. Aquest any, tornarà a enlluernar-nos el ja conegut Túnel de Llum, al que s’afegirà una gran caixa de regal, un arbre i diversos hexàgons que es repartiran pels barris de la nostra ciutat.

Així doncs, una vegada més, el Partit Socialista, amb el suport i silenci còmplice d’En Comú Podem, destinarà 350.000 euros a aquests elements decoratius, que lluiran als nostres carrers durant poc més de quinze dies. Cal recordar que aquests objectes de llum s’afegeixen a les ja tradicionals llums de Nadal, incloses en el pressupost habitual, de manera que això suposa una despesa extra de més de 300.000 euros, excessiva i injustificable, com ja vam denunciar fa dos anys, però que en el context de crisi generada per la covid-19 encara esdevé més injustificada i sense sentit.  


Malauradament, a banda del Túnel de Llum, hi ha molts altres exemples de malbaratament de recursos públics a la nostra ciutat: la compra del local de “La Caixa” (cantonada del carrer Francesc Macià amb Pere Esmendia) per un valor de 600.000 euros, on suposadament hi anirà un “Fablab”; la compra de l’antiga fàbrica de la Supersond per valor de 1,2 milions d’euros, que es pretén convertir en un nou equipament juvenil; o la reforma de més de 300.000 euros del local que han llogat davant de l’Ajuntament per destinar-lo com a oficina per a la participació ciutadana en la nova redacció del Pla d’Ordenació Urbà Municipal (POUM). A banda dels diners destinats a la compra d’aquests equipaments, cal afegir-hi les despeses de rehabilitació, reforma i lloguer, com és el cas de l’oficina del POUM. Mentrestant, edificis de propietat municipal com les Torres Massa o els Antics Cinemes fa anys que estan abandonats i, malgrat les promeses electorals, segueixen degradant-se sense que se sàpiga quin ús se’ls donarà.

A dia d’avui, Rubí segueix tenint moltes mancances que, després de més de vint anys de govern socialista segueixen sense resoldre’s. El desgast i la manca de projecte de l’equip de govern és evident. Rubí, els rubinencs i les rubinenques, mereixem molt més i, sobretot, mereixem que els diners públics s’utilitzin en allò que sigui prioritari, i que serveixin per resoldre les necessitats d’aquesta ciutat.  Reiniciar Rubí és urgent!

 

 

Participació