1 de 10
cultura

Cultura sí, i per a tothom

per Montse Soler, Rubí | 6 de setembre de 2021 a les 08:26 |

«La crisi generada per la Covid-19 en l’àmbit cultural fa més necessària que mai la implicació de totes les administracions públiques per assegurar-nos que el món cultural segueixi endavant»

Aquest article es va publicar originalment el 6 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des d’Esquerra Rubí donem inici a un nou curs polític carregat de propostes, i per començar, aquest mes de setembre el volem dedicar a la cultura.

La Gran Enciclopèdia Catalana defineix “cultura” com a conjunt de tradicions (literàries, historicosocials i científiques) i de formes de vida (materials i espirituals) d’un poble, d’una societat o de tota la humanitat. I és que la cultura és inherent a l’ésser humà, per això, l’accés a la cultura hauria de ser un dret universal, com ho són el dret a la sanitat o a l’educació. La cultura és un element transformador de la societat, i si volem una societat més humana i més justa, més cohesionada, hem de garantir l’accés de tota la ciutadania a les pràctiques culturals.


A la nostra ciutat, moltes entitats, artistes i creadores locals treballen per acostar la cultura a tots els rubinencs i rubinenques. Però l’equip de govern municipal sovint no ofereix el lideratge i acompanyament que demanen algunes d’aquestes iniciatives. I mentre a Rubí es pensa només en un tipus de propostes culturals, alguns ajuntaments veïns han estat capaços d’elaborar, durant aquest darrer any, un pla cultural per garantir els drets culturals de tota la ciutadania.

En aquests moments tan difícils que vivim, la crisi generada per la Covid-19 en l’àmbit cultural fa més necessària que mai la implicació de totes les administracions públiques per assegurar-nos que el món cultural segueixi endavant. Per això, l’Ajuntament de Rubí hauria d’impulsar un Pla Cultural que comptés amb entitats, equipaments i teixit cultural i creatiu de la nostra ciutat com a actors clau en el disseny i impuls de les accions a desenvolupar. Accions que han de servir per assegurar l’accés a la cultura i a la participació cultural de tothom sense distinció, accions que han de permetre enfortir la cohesió social a través del reconeixement del dret a les pràctiques culturals i l’impuls de l’acció comunitària als diferents barris del nostre municipi.


Rubí necessita una aposta ferma i decidida per al seu teixit cultural, ric i divers. Reiniciar la cultura a Rubí és, per a nosaltres, garantir l’accés i el dret a la pràctica cultural al conjunt de la ciutadania.

 

Participació