1 de 10
eleccions municipals rubí 2023

Som aquí per guanyar

per Xavier Corbera, Rubí, Catalunya | 2 de setembre de 2022 a les 12:38 |

"Massa anys anant a remolc i sent grisos donaran pas a la iniciativa, a la projecció i a la il·lusió de sentir-se orgullosos de viure i treballar a Rubí"

Si avui escric aquestes paraules i em presento per ser l’alcalde d’aquesta ciutat és perquè vull guanyar. Guanyar serà la porta que ens permeti aprofitar les oportunitats que ens ofereix la nostra ciutat i que avui no som capaços fer. Tenim indústria, bones comunicacions i talent. Guanyem i canviem el rumb de Rubí.

Us ho preguntava fa unes setmanes: què voleu que sigui Rubí? Un suburbi de Barcelona o una ciutat plena de vida, de present i de futur?


Aquest curs polític serà clau i definirà la propera dècada. Al mes de maig tenim una cita de vital importància, les eleccions municipals, i serà on decidireu el vostre futur. Una clara dicotomia: la continuïtat dels darrers anys amb aquesta inèrcia que tots patim des de fa massa temps; o la possibilitat d’un canvi de rumb amb persones preparades i amb un projecte de ciutat que miri present i futur.

Soc optimista de mena i miro el futur convençut que l’aposta de la ciutat serà per un canvi, per una nova manera de fer que enceti una nova era a la nostra ciutat. Massa anys anant a remolc i sent grisos donaran pas a la iniciativa, a la projecció i a la il·lusió de sentir-se orgullosos de viure i treballar a Rubí.


Posaré dos exemples i ho faig perquè les paraules buides de contingut no van amb nosaltres. Aquest estiu he llegit dues notícies amb dos indicadors que cal tenir en compte per veure la inèrcia d’aquests darrers anys. La primera fa referència a què Rubí és, juntament amb Mataró, de les úniques ciutats on han augmentat les ocupacions mentre que a la resta han disminuït. L’altra notícia fa referència a la disminució del pes de la indústria en la creació de llocs de treball i que som una de les ciutats de l’estat amb el sector serveis més precari.

Hi ha dues maneres d’afrontar aquesta situació. Amb el Vapor Nou, per exemple, el PSC vol fer-ne pisos. En canvi des d’Esquerra treballem per crear un HUB de la Formació Professional i acompanyament a la reindustrialització. Un és el camí fàcil, l’altre és més complexa però molt més estratègic per a la ciutat.

El segon exemple són els Antics Cinemes. Sense projecte ni idees des de fa massa anys, per Esquerra és una prioritat que ha de regenerar tot un espai que té influència en el barri i en la ciutat.

Prioritats, criteris clars, transparència i planificació. La bona gestió és més necessària que mai.

Comença el canvi, i comença amb tu.

 

Participació