Carles Aluju, nou Síndic de Greuges de Rubí

Els seus objectius, com ha expressat en el seu discurs de nomenament, són "escoltar i acompanyar"

Carles Aluju, nou Síndic de Greuges de Rubí
Carles Aluju, nou Síndic de Greuges de Rubí | Plataforma Participa Rubí
27 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:52h
Carles Aluju serà el nou Síndic de Greuges de Rubí. Així ho ha aprovat el ple municipal del mes d'octubre de 2022, després d'un procés d'elecció pública que ha comptat amb la participació ciutadana i la valoració i validació de la Junta de Portaveus

Betlem Cañizar, portaveu de l'AUP, ha donat l'enhorabona al nou Síndic i ha desitjat "sort i encerts" al nou càrrec, agraint la tasca de totes les persones que l'han ocupat perquè "avui som on som". Per la seva banda, Toni García de Veïns per Rubí ha destacat el valor del document de motivació del candidat i el fet que en la seva presentació donés importància al fet de voler "escoltar tothom". Roberto Martín, de Cs, ha esperat que el nou Síndic pugui resoldre molts dels assumptes que encara són "a la carpeta" de l'administració pública, i Montse Soler, d'ERC, ha agraït l'impuls que l'anterior Síndica, Milagros Calleja, ha fet al nou reglament de la Sindicatura de Greuges de Rubí, i que avui permet que el nou càrrec disposi dels recursos necessaris per desenvolupar la seva tasca, a més de defensar el seu programa en la línia de la defensa dels drets humans. Andrés Medrano, d'En Comú Podem, ha donat la benvinguda a Aluju destacant que la del Síndic és una "figura clau" per a la ciutat, ja que serveix per canalitzar una bona interlocució entre l'administració i la ciutadania. Finalment, Moisés Rodríguez, del PSC, ha expressat "l'orgull" del ple i del govern municipal per haver professionalitzat la figura del Síndic, i ha lloat la tasca de Carles Aluju a l'hora de "fer ciutat". 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha intervingut per "felicitar-nos" per haver aconseguit tenir la figura del Síndic i el nou reglament, agraint a tots els membres del ple municipal la seva implicació per fer-ho. 

Carles Aluju, llicenciat en Periodisme (2002) per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i, posteriorment, Màster en Relacions Públiques i Gabinets de Comunicació (2010) per la mateixa universitat. Al llarg del 2021 es forma com a coach a través de l’escola d'Ana Merlino.

El nou Síndic ha agraït la confiança del ple per nomenar-lo, i també a l'anterior Síndica, Milagros Calleja, per haver-li donat l'empenta, així com al Fòrum de Síndics i Síndiques de Catalunya, i ha expressat la voluntat de fer de la ciutat "un Rubí millor". Els seus dos grans compromisos amb la ciutat, com ha dit, són "escoltar i acompanyar". "Escoltar sense jutjar, perquè és terapèutic", per una banda, i "acompanyar perquè les persones i entitats que considerin que l'Ajuntament ha vulnerat els seus drets, sàpiguen que no ho faran soles", ha manifestat.

Aluju desenvoluparà la seva tasca des del despatx de la biblioteca Mestre Martí Tauler, però també tindrà presència a escoles i instituts, locals d'entitats i altres equipaments municipals. El nomenament d'Aluju com a nou Síndic ha deixat la primera anècdota del ple del mes d'octubre: un cop ha fet el seu discurs i l'alcaldessa l'ha acomiadat, el Secretari ha advertit que el nomenament s'havia de votar. Així, Ana María Martínez ha demanat als grups que expressessin el seu sentit de vot, i ha quedat nomenat per unanimitat del ple