El PP reclama la construcció de l'Hospital a Rubí: «Portem 16 anys esperant-lo»

Ana Pastor, vicepresidenta segona del Congrés, acusa el PSOE de "fer servir les institucions per fer propaganda electoral"

Ana Pastor ha acompanyat Juan José Giner als terrenys reservats per la construcció de l'equipament
Ana Pastor ha acompanyat Juan José Giner als terrenys reservats per la construcció de l'equipament | Marta Casas
05 de febrer del 2021
El PP de Rubí ha convidat aquest matí la vicepresidenta segona del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, per reivindicar la construcció de l'Hospital de Rubí i parlar de les seves propostes en matèria de salut. Ho han fet en una roda de premsa als terrenys que s'havien reservat per a la construcció d'aquest equipament.

El secretari general del partit a Rubí, Juan José Giner, ha fet un repàs a l'històric d'aquest hospital, que es remunta a l'any 2005, quan el primer govern tripartit de PSC, ERC i ICV - amb la conselleria de Salut en mans del PSC - es va comprometre a edificar-lo, per tenir un equipament que donés servei a les poblacions de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal. El 2007, fins i tot es posa la "primera pedra" i el 2009 es comunica que s'inaugurarà el 2013, en un context de retallades pressupostàries que el convertien en un projecte més petit del que s'havia previst inicialment.

En definitiva, "fa 17 anys que esperem l'Hospital de Rubí", ha dit Giner, que ha lamentat que sempre s'utilitzi aquest element "amb finalitats electorals" i no s'avanci en la seva construcció, mentre que a altres ciutats o comunitats governades pel PP "poden construir un hospital en 100 dies", fent referència a l'Hospital Zendal de Madrid.

La vicepresidenta segona del Congrés i també vicesecretària general de Política Social del PP, Ana Pastor, també ha defensat el projecte de l'Hospital per a la ciutadania de Rubí, que "no vol ser més que ningú, però tampoc menys", i ha criticat que no es disposi d'atenció pediàtrica d'urgències a la ciutat. 

 

Ana Pastor conversa amb alguns veïns a Ca n'Oriol Foto: Marta Casas


Dura crítica a la convocatòria electoral "sota criteris polítics i no de salut pública"

Pastor també ha carregat contra l'exministre de Sanitat, Salvador Illa, ara candidat a la presidència de la Generalitat del PSC, per haver pres decisions "seguint criteris polítics i no de salut pública" i haver considerat que era un bon moment per fer les eleccions, després de la "gestió nefasta" de la pandèmia, "perquè li convenia". 

En aquest sentit, ha lamentat que el PSOE "utilitzi les institucions per fer propaganda electoral", tant els mitjans de comunicació públics com l'enquesta del CIS. "Estan colonitzant les institucions en benefici propi", ha etzibat. 

La vicepresidenta segona del Congrés ha lamentat que la campanya electoral se centri més en els pactes postelectorals que no en explicar com es resoldran "els problemes reals de la gent", com per exemple els sectors econòmics més afectats per la pandèmia, per als quals el PP proposa destinar 50.000 milions en ajudes directes i una rebaixa d'impostos. 

Finalment, Pastor ha lamentat que el Gobierno no disposi d'un pla de vacunació sinó que vagi canviant d'estratègia a cada moment, perquè això genera incertesa i falses expectatives als ciutadans. En aquest sentit, ha demanat "no fer propaganda amb la vacunació" i ha reclamat que es donin els recursos suficients a les comunitats autònomes perquè puguin gestionar correctament la pandèmia.