El PSC trasllada a Cecot les seves propostes programàtiques sobre la indústria

Ana Maria Martínez posa l'accent de la seva proposta en el manteniment dels polígons | Manuel Jiménez continua defensant que cal aprovar el POUM aviat

El PSC i l'equip de la Cecot-Rubí s'han reunit aquest matí
El PSC i l'equip de la Cecot-Rubí s'han reunit aquest matí | Carla Serra
Carla Serra / Marta Casas
07 de març del 2019
El president de Cecot, Manel Jiménez, s'ha reunit avui al matí amb Ana Maria Martínez, candidata a l'alcaldia pel PSC i actual alcaldessa de Rubí. Aquesta és la segona trobada del president de la patronal amb candidats a l'alcaldia, després d'una primera reunió amb el candidat d'ERC, Xavier Corbera, el mes de febrer.

Aquestes reunions, ha explicat el president de Cecot, Manel Jiménez, serveixen per "sensibilitzar sobre aspectes que poden significar millores per la ciutat perquè afavoreixen el creixement econòmic", i posen èmfasi en que els candidats tinguin entre els seus plantejaments la millora de l'agilitat de la gestió municipal i les llicències o l'activació de la informatització de l'ajuntament, i que es tracti els polígons industrials com el que son: part de la ciutat.

Per Ana Maria Martínez, la reunió ha estat "profitosa", i diu que en Cecot han trobat l'agent econòmic i social amb qui compartir la responsabilitat de les polítiques d'ocupació, que actualment reverteixen en onze parcs industrials.

"Necessitem que les nostres indústries i empreses siguin pols d'atracció i hem de garantir que gaudeixin d'una bona salut, ja que es tracta d'un motor econòmic molt potent", ha expressat l'alcaldessa.

El treball amb la Cecot "s'ha anat desenvolupant durant tot el mandat", i per al mandat següent Martínez ha explicat que posaran èmfasi en aconseguir que els polígons industrials tinguin "un valor afegit". L'alcaldessa ha reconegut que als polígons i les urbanitzacions els ha costat arribar en temes de manteniment, i ha explicat que actualment s'està preparant un gran contracte de manteniment que pugui garantir que es pugui treballar tant al centre com a les urbanitzacions i els parcs d'activitat econòmica.

Ana Maria Martínez ha explicat que la proposta econòmica del programa electoral del PSC es divideix en tres àmbits: indústria, comerç i ocupació. La reunió d'avui, per Martínez, servirà per millorar aquesta proposta del programa electoral.

Respecte al planejament urbanístic que s'està treballant actualment, el president de Cecot ha estat taxatiu: "si aquest POUM no s'aprova, ens enfrontem a una situació d'inseguretat que serà negatiu per al desenvolupament econòmic de la ciutat". Jiménez creu que el POUM servirà per "normalitzar" la situació d'algunes de les empreses, tot i reconèixer que no és "el que ens agradaria a tots" i que possiblement s'hi hagin de fer modificacions un cop aprovat.

Una altra de les coses que preocupen al teixit empresarial és la generació d'una "millora del talent" dins de la ciutat, i trobar persones que "estiguin entusiasmades per treballar a les empreses, ja que tenim un gran dèficit de professions", ha dit, i creu que cal adequar els coneixements i les formacions a les demandes de la indústria actual: tecnologia, professionals base com per exemple mecànics, en l'entorn químic...