El PSC vol que l'oferta d'FP a Rubí s'adeqüi a la realitat industrial de la ciutat

El govern també vol promoure la FP Dual

28 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:53h
Una empresa química i farmacèutica
Una empresa química i farmacèutica | Sanofi
Els partits del govern municipal, PSC i En Comú Podem, presentaran una moció al ple d'aquest dijous per demanar una adequació de graus de formació Professional a la ciutat per tal d'augmentar el nombre de perfils industrials de les formacions, i així adaptar-les a la realitat del territori. La moció es presenta quan és a punt d'aprovar-se la nova Llei de la Formació Professional, un moment que consideren que és "una oportunitat per recordar aquesta reivindicació a Rubí", ha dit el regidor d'Educació, Víctor García.

García subratlla que Rubí és la ciutat més industrialitzada de Catalunya i de l'Estat espanyol, i per això és tan necessària aquesta adequació entre els perfils professionals que es poden desenvolupar a la ciutat i l'oferta de formació professional que s'hi ofereix, amb l'objectiu que "el talent es quedi a la ciutat" i els estudiants no es vegin obligats a marxar a estudiar fora.

De fet, l'oferta de cicles formatius no només és "descompensada" amb la realitat industrial de la ciutat, sinó que existeix també un gran desequilibri entre l'oferta pública i la privada. 

És per això que el text demanarà al Departament d'Educació que consideri la ciutat de Rubí com un nucli principal d'implementació i desenvolupament de la Llei de la FP, una Llei que, com ha explicat el regidor, destinarà 1.628 milions a la Formació Professional.

L'Ajuntament apostarà per la FP Dual i tindrà alumnes de centres de Rubí

A més de demanar la implementació de nous graus de FP de branques industrials i la creació d'un Centre Integral de la FP a Rubí, en els acords de la moció els grups proposants aposten per la FP Dual, demanant que s'hi destinin més recursos i que es fomenti la vinculació amb les empreses del territori. 

De fet, com va avançar Víctor García, l'Ajuntament tindrà alumnes de FP Dual - que han de fer 1.000 hores, una part de pràctiques i una altra part, laboral - a partir d'aquest mes de maig. "Veiem que és una sortida laboral efectiva i de primer ordre, i creiem que l'administració local l'ha de promoure i fomentar", ha explicat.

Entre altres acords, el govern es compromet a desenvolupar programes de formació i inserció (PFI) de caràcter industrial, a promoure les vocacions industrials entre les noies i també a aprofitar l'oportunitat de desenvolupar formacions que tinguin un caràcter sostenible - l'anomenada Indústria 4.0.