ERC proposa instal·lar càmeres frontals al bus urbà

Els republicans també demanaran el suport municipal a la regularització extraordinària de persones migrants a l'Estat espanyol

Dos autobusos urbans aturats davant a la parada «Mercat»
Dos autobusos urbans aturats davant a la parada «Mercat» | Marta Casas
Redacció
27 de setembre del 2022
Esquerra Republicana presentarà aquest dijous dues mocions al ple municipal. El primer text demana que l'Ajuntament doni suport a la Iniciativa Legislativa Popular del moviment Regularització Ja, perquè es faci una regularització extraordinària de persones migrants a l'Estat espanyol, un mecanisme que ha estat utilitzat per un important nombre de països a la Unió Europea, les més recents a Portugal i Itàlia, durant l'any 2020, en plena pandèmia de la Covid-19. A l'Estat espanyol, se n'han fet sis des de 1978, quatre amb governs socialistes i dos amb governs del PP.

L'altra moció, de caràcter local, proposa que els busos urbans incorporin càmeres per tal de garantir la bona circulació.

"Són diverses les ocasions en què els autobusos que cobreixen les diferents línies regulars a la nostra ciutat es troben amb situacions que dificulten la seva circulació i que provoquen retards", argumenten els republicans. Sovint aquests problemes són provocats per vehicles mal aparcats, que obstaculitzen el pas de l'autobús.

Des d'ERC, doncs, proposen que a través de càmeres frontals als vehicles de la flota d'autobús urbà es puguin identificar els vehicles infractors i que, així, la Policia Local pugui actuar d'ofici a l'hora de multar-ne els conductors.