Josep Rull encoratja la ciutadania a generar «noves onades d'esperança» el 14-F

El conseller destituït pel 155 i empresonat apel·la a l'esperit de l'1 d'octubre: "Quan no ens mirem de reüll, podem fer coses excepcionals"

El conseller Josep Rull visita Rubí
El conseller Josep Rull visita Rubí | Marta Casas
03 de febrer del 2021
Josep Rull, conseller de Territori destituït amb l'aplicació de l'article 155 i posteriorment empresonat per la seva participació en l'organització del referèndum va visitar Rubí ahir a la tarda, en el segon acte de campanya de Junts, després de la visita de Lourdes Ciuró el passat divendres.

Molts militants de Junts a Rubí van voler acostar-se a saludar l'exconseller, que, com va explicar, va visitar Rubí per última vegada el 30 de setembre de 2017, la vigília del referèndum de l'1 d'octubre, per poder cedir l'estació dels FGC com a local de votació, ja que hi havia algun problema amb un altre dels punts que s'havien habilitat. "Per això sóc a la presó", va recordar.

Del dia a dia a la presó, en va explicar algunes anècdotes. Però el missatge que va adreçar Rull a la ciutadania va ser que no tinguessin por d'anar a votar, apel·lant a l'esperit de l'1 d'octubre, i demanant que tornessin a generar "onades d'esperança", com aquell dia en què "molts ens deien que l'1 d'octubre era impossible, i el vam fer i el vam guanyar". 

De fet, tot el seu discurs va estar farcit d'exemples per encoratjar els rubinencs a sortir a votar el projecte independentista de Junts, com la del borinot, que malgrat que les lleis de la física farien impossible que volés, "no sap que no pot volar", va dir.

Finalment, Rull va demanar que "encara que siguin unes eleccions imposades", el 14-F s'aprofitessin i s'omplissin de vots independentistes. "No ens resignem, perquè si no serem una nació trista i sense esperança, i l'esperança no ens la poden llevar mai". 

"Quan no ens mirem de reüll, podem fer coses excepcionals"

 

Ivan Vila, membre de l'executiva de Junts a Rubí, dona la benvinguda a Josep Rull Foto: Marta Casas



En la posterior atenció als mitjans de comunicació, Josep Rull va tornar a fer referència a l'1 d'octubre i al govern de Puigdemont, en el sentit que és quan van ser capaços de generar "polítiques progressistes i de benestar, i això ho vam fer des de Junts pel Sí". Per això l'exconseller reclama "mirar endavant, cap a l'horitzó", i no treballar "des de retrovisors", perquè quan les dues forces que actualment formen el govern - Junts i ERC - "no ens mirem de reüll, podem fer coses excepcionals". 

Rull va reconèixer que la "competició" entre Junts i ERC que hi ha hagut durant aquesta legislatura ha costat molt d'entendre, però confia en que en endavant "farem tot el possible perquè sigui diferent".