Juli Fernàndez: «Ens comprometem a iniciar el projecte d'un nou hospital per Rubí i Sant Cugat»

Xavier Corbera assegura que és "una qüestió prioritària" per al partit

Juli Fernàndez ha visitat Sant Cugat i Rubí aquest matí
Juli Fernàndez ha visitat Sant Cugat i Rubí aquest matí | Anna Mira
Cristina Gómez / Anna Mira / Marta Casas
02 de febrer del 2021
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat aquest matí en un acte de campanya les propostes que planteja el partit en l’àmbit de la salut i l'atenció primària. Segons el candidat comarcal, Juli Fernàndez, un dels objectius de cara a la legislatura vinent, és posar en marxa un nou hospital que doni servei a Rubí i Sant Cugat situat a cavall de les dues ciutats. “Hem de ser capaços que hi hagi un recurs hospitalari que resolgui la complexitat baixa i mitjana d’una manera efectiva”, ha assegurat Fernàndez. 

Els republicans volen que el Vallès Sud-Est, on es troba Rubí, disposi d'un projecte com el de l’Hospital Ernest Lluch, que començarà a construir-se aviat entre Cerdanyola, Montcada i Ripollet. A l’acte, celebrat al CAP de la Mina de Sant Cugat, també hi han assistit l’alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, la regidora de Salut, Gemma Aristoy, i el portaveu d’ERC Rubí, Xavier Corbera.

La necessitat de respondre a les demandes de la població i les condicions de treball dels professionals sanitaris són els motius principals que han portat a Esquerra a “voler iniciar durant els pròxims quatre anys un recurs hospitalari a Rubí i Sant Cugat”.

Fernàndez ha assegurat que abans treballaran amb els ajuntaments la ubicació i la definició del projecte. Tot i la voluntat de col·laborar amb l'Hospital General de Catalunya, i valorar tots els escenaris, la proposta d'ERC implicaria sumar equipaments i construir-ne un de nou que depengués del Consorci Sanitari de Terrassa, com a sistema públic de salut. 

Xavier Corbera: "L'Hospital és una qüestió prioritària per ERC"
 

Juli Fernàndez i Xavier Corbera presenten les seves propostes en matèria de salut a Rubí Foto: Marta Casas



El portaveu d'ERC a Rubí, Xavier Corbera, ha explicat que la seva formació té "molt clares les prioritats i on s'han de destinar recursos", i per això ha assegurat que exigiran "allà on sigui" aquest recurs hospitalari, que és "una qüestió prioritària" per als republicans. 

En aquest sentit, ha lamentat que "els socialistes han governat 20 anys a la ciutat, amb diversos Governs a la Generalitat de Catalunya, i no han estat capaços d'aconseguir-lo".

Respecte a les diverses propostes que han sorgit al voltant de l'hospital, Corbera ha recordat que el conseller Toni Comín havia iniciat converses amb QuirónSalud per la compra de l'Hospital General, però les negociacions es van truncar amb l'aplicació de l'article 155 i la destitució del Govern. Sobre la rèplica d'Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí, que va assegurar tenir un inversor privat per fer realitat l'Hospital de Rubí, el portaveu republicà ha aclarit que la seva aposta és "un recurs sanitari de gestió pública i que doni servei a la sanitat pública".