La Generalitat tanca la porta a la construcció de l'Hospital Vicenç Ferrer

El conseller Manel Balcells es compromet a fer un hospital lleuger per Rubí i Sant Cugat | L'alcaldessa ho considera una "bona notícia" i recorda que tant el pla funcional com la ubicació de l'Hospital ja s'havien decidit

El conseller de Salut a la sortida del CUAP Sant Cugat
El conseller de Salut a la sortida del CUAP Sant Cugat | ACN/Àlex Recolons
Redacció
17 de maig del 2023
Actualitzat a les 19:54h

Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, s'ha compromès aquest dimecres a tirar endavant un equipament hospitalari d'alta resolució, també anomenat hospital lleuger, que doni servei als municipis de Sant Cugat i Rubí. "No serà un projecte immediat però ens comprometem a impulsar-lo perquè la zona està guanyant població i el necessita", ha dit aquest matí, en el marc d'una visita al CUAP Sant Cugat.

La ubicació d'aquest nou equipament s'haurà de pactar entre els dos municipis, i un cop decidit es farà un pla funcional per incloure el projecte als Pressupostos de 2024, i que les obres puguin començar en un termini de dos o tres anys.

El conseller no ha donat detalls de la inversió però sí que ha avançat que serà un centre més petit que els que s'havien projectat inicialment, i que podrà fer cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, atenció urgent i proves complementàries (endoscòpies i colonoscòpies) i radiològiques que no requereixin ingrés.

Balcells ha dit que serà un equipament "modern, d'alta resolució i diferent de l'hospital tradicional", que doni resposta a les necessitats dels dos municipis però sense tenir la dimensió d'un hospital comarcal.

Ana María Martínez: "El pla funcional i la ubicació ja les teníem"

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha reaccionat ràpidament a aquestes declaracions: "Per a nosaltres és una satisfacció que el responsable de la Generalitat reconegui la necessitat de tenir aquest dispositiu, que és el mateix que el conseller de fa un any va dir que no es faria", ha començat. La decisió no s'ha comunicat de manera oficial a l'Ajuntament de Rubí sinó que s'ha sabut per la premsa.

"Hi ha dues coses que no han quedat clares: el pla funcional ja existeix, i no dista gaire d'allò que ell ha dit, potser caldria actualitzar-ho una mica; i pel que fa als terrenys, també estan al terme municipal de Rubí, ja estan a disposició de la Generalitat", ha recordat Martínez. "Ja hi ha feina feta, només cal aprofitar-la i tirar endavant el projecte".

Ana María Martínez ha volgut remarcar que la petició de la ciutat és que es resolgui el 88% de la freqüentació de desplaçaments a l'Hospital de Terrassa.

Hi haurà ampliació