Laia Estrada (CUP): «El model sanitari d'ERC és igual que el de la sociovergència de tota la vida»

La diputada dona suport a l'alcaldable de l'AUP, Marina Dolset, i demana una gestió 100% pública de la sanitat

Laia Estrada, amb l'alcaldable de l'AUP i membres dels moviments pensionista i de la sanitat
Laia Estrada, amb l'alcaldable de l'AUP i membres dels moviments pensionista i de la sanitat | Marta Casas
19 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:38h

Laia Estrada
, diputada de la CUP al Parlament, ha visitat aquest dijous Rubí per mostrar el seu suport a l'alcaldable de l'Alternativa d'Unitat Popular, Marina Dolset, per defensar la proposta de recuperar la gestió 100% pública dels serveis sanitaris.

Estrada ha denunciat que l'estat del sistema actualment és "més que preocupant", com es demostra amb les nombroses vagues i protestes dels professionals, el tancament de serveis, les manifestacions contra la precarietat... De fet, per a la diputada la sanitat al país està en un "col·lapse estructural". "I no és tot a causa de la pandèmia: hi ha problemes que s'arrosseguen des de les retallades en Sanitat de l'any 2012", ha advertit.

Amb tot, Estrada assenyala que el problema principal és el model de gestió, que té un interès lucratiu, i hospitalocèntric: "Als Hospitals és on es factura", diu la diputada, que recorda que la seva formació i En Comú Podem ja van presentar una proposta de resolució al Parlament per acabar amb la concertació de MútuaTerrassa i va ser rebutjada pels vots en contra d'ERC, el PSC i Junts, entre d'altres. "El model sanitari d'ERC és el de la sociovergència de tota la vida".

Així, i acompanyada de l'alcaldable i de membres del Moviment per unes Pensions Públiques Dignes i de la plataforma Rubí Sanitat, Estrada ha reiterat l'aposta de la CUP, i de les candidatures municipalistes que es presenten sota el seu paraigües, com l'AUP, per un reforç a l'atenció primària i la desprivatització de tots els serveis sanitaris.

L'Hospital lleuger, un "anunci electoralista"

Preguntada per l'anunci del conseller de Salut, Manel Balcells, sobre la construcció d'un nou centre hospitalari d'alta resolució - un hospital lleuger - entre Rubí i Sant Cugat, Laia Estrada ha titllat l'anunci de ser "electoralista" i ha denunciat que "no va en consonància" amb els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Martín Pretel, membre del MPPD i número 3 a la llista de l'AUP, ha recordat que la seva formació creu que és necessari un nou equipament, però reitera que caldria recuperar l'Hospital General de Catalunya després que hagi estat rescatat diverses vegades amb diners públics.