L'hospital de dia de Rubí, a l'acord pressupostari entre el Govern i el PSC

El document signat pel govern i el PSC també inclou la demanda d'un nou jutjat de primera instància a la ciutat

Pere Aragonès i Salvador Illa signen l'acord pels Pressupostos del 2024
Pere Aragonès i Salvador Illa signen l'acord pels Pressupostos del 2024 | Europa Press
Nació
27 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:40h
El Govern de la Generalitat i el PSC han tancat aquest dimarts un acord pels pressupostos de la Generalitat del 2024. El document signat aquesta tarda pel president, Pere Aragonès, i el líder dels socialistes, Salvador Illa, inclou dos compromisos amb la ciutat de Rubí: la redacció del pla funcional del nou hospital de dia de Rubí i la demanda al govern de l'Estat d'una nova unitat judicial.

Fa tot just un mes que els municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal anunciaven un acord amb la Generalitat per posar en marxa un Centre d'Alta Resolució per donar servei a les tres poblacions i contribuir a descongestionar els hospitals de referència a Terrassa. 

Els Consistoris i el Departament de Salut van informar que el nou centre sanitari disposaria dels serveis de cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, hospitalització de dia, atenció urgent, proves complementàries, hemodiàlisi i diagnòstic per la imatge, uns serveis que s'acabaran de definir amb la redacció del pla funcional, així com la seva gestió, que Salut preveu que sigui compartida entre MútuaTerrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa.

Precisament, els serveis que oferirà el nou centre i el seu model de gestió són els dos aspectes que van generar alguns dubtes entre algunes formacions polítiques i la plataforma en defensa de la sanitat pública a Rubí.

Pel que fa a l'administració de Justícia, l'acord recull la demanda de 25 noves unitats judicials a diversos punts del territori per tal donar resposta a un "dèficit històric" que pateix Catalunya. A Rubí, es demanarà la creació d'un nou jutjat de primera instància i instrucció.