PSC i En Comú Podem reediten l'acord de govern a Rubí

Els socialistes incorporen Andrés Medrano com a regidor de Sostenibilitat i Medi, i Jordi Arnaiz assumirà les competències d'Habitatge i Memòria Democràtica

Signatura de l'acord de govern entre PSC i En Comú Podem
Signatura de l'acord de govern entre PSC i En Comú Podem | Cedida/PSM
04 de març del 2024
Actualitzat a les 10:27h
El govern municipal de Rubí (PSC) passa, des d'aquest divendres 1 de març, a tenir un regidor més: es tracta d'Andrés Medrano, portaveu d'En Comú Podem a Rubí, que assumirà la cartera de Transició Ecològica, Medi Natural i Benestar Animal, del qual ja era titular durant el mandat passat. Un cop Jordi Arnaiz prengui possessió com a regidor, assumirà les responsabilitats d'Habitatge i Memòria Democràtica.

Com ha explicat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, el pacte assolit amb els comuns vol donar continuïtat a la tasca desenvolupada durant el 2019-2023, en què les dues formacions van governar amb majoria absoluta. Amb aquest acord, el govern municipal continua estant en minoria, però continua comptant amb el suport extern d'ERC, amb qui el PSC ja va signar un pacte de governabilitat per aprovar els Pressupostos del 2024.

Martínez i Medrano han destacat que el govern ja té "experiència de treball conjunt", i que la reedició del govern del mandat anterior arriba en un "moment decisiu per Rubí, ara que s'està treballant el nou POUM", però també en un moment delicat per algunes de les àrees, com el Cicle de l'aigua, que ha de gestionar la situació d'emergència per sequera. "Agafem aquestes competències i aquests reptes en aquest moment tan complicat amb la voluntat d'incidir i de transformar", ha dit Medrano.

L'alcaldessa ha subratllat que aquest mandat "ens interessa especialment l'entesa amb les forces d'esquerres", per tal de fer "política útil" amb qui respecti "els valors democràtics".