Rubí reclamarà millores en l'accés als hospitals de Terrassa amb transport públic

Rafael Güeto (PSC) anuncia un acord entre Rubí, Sant Cugat i Terrassa per presentar una proposta de millora de la línia B8

L'Hospital de Terrassa és un dels dos centres de referència per a la població de Rubí
L'Hospital de Terrassa és un dels dos centres de referència per a la població de Rubí | Georgina Albreda
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 19:31h
El ple municipal d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat la moció de l'Alternativa d'Unitat Popular que proposava una bateria de mesures per facilitar l'accés als hospitals de referència de la població de Rubí, ubicats a Terrassa. 

Andrés Medrano (ECP) ha defensat que aquesta és una moció "malauradament necessària", perquè ve derivada de la manca d'un hospital a Rubí. El portaveu d'En Comú Podem ha estat molt crític amb el nou CUAP, per la manca de serveis que ja han denunciat de manera reiterada, i ha expressat el seu suport a la moció perquè va en la línia de "demanar una millor assistència sanitària i continuada a la nostra ciutat". 

En una mateixa línia s'ha expressat Rafael Güeto (PSC), que ha reiterat la demanda de l'Hospital de Rubí, i ha aprofitat la seva intervenció per valorar la idoneïtat de la moció, amb dues observacions: que un sistema com la T-Hospital no es podria aplicar a una línia interurbana, com pot ser la B8; i que és molt difícil implementar alguns plantejaments sobre el transport nocturn, que sol ser per atendre urgències.

El regidor també ha anunciat que els municipis de Rubí, Sant Cugat i Terrassa han arribat a un acord per formalitzar una petició al Govern de la Generalitat perquè millori les freqüències i el recorregut de la línia B8, atès els diversos usos que en fan els ciutadans de cada població. Els detalls d'aquest acord es traslladaran a la pròxima Comissió Informativa.