VÍDEO Puigdemont: «Ara hem de preparar la lluita definitiva»

Carles Puigdemont, aquest dissabte a Perpinyà
Carles Puigdemont, aquest dissabte a Perpinyà | Josep M. Montaner
NacióDigital
29 de febrer del 2020

"Tenim un mot d'ordre: preparem-nos per la lluita definitiva". Aquest ha estat el principal missatge de Carles Puigdemont aquest dissabte, en la intervenció amb què ha clos el multitudinari acte que ha celebrat a Perpinyà la Crida per la República, i que hi ha congregat 200.000 persones, segons els organitzadors, i 110.000 segons la policia francesa.

"Ara hem de preparar, doncs, amb la mateixa fermesa i convicció amb què vam fer el referèndum i el vam guanyar, la lluita definitiva", ha afirmat Puigdemont al final del seu parlament, previ al cant dels Segadors amb què s'ha tancat l'acte.

L'acte, la primera trobada independentista del 2020, ha tingut lloc en plena precampanya i només tres dies després de l'arrencada de la taula de diàleg a Madrid entre el Govern i la Moncloa. L'afluència ha estat tan massiva que desenes d'autocars no hi han pogut arribar, i des d'alguns d'ells s'ha denunciat l'actuació de la policia espanyola a la frontera. De fet, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha demanat posteriorment explicacions al govern espanyol pels controls a la Jonquera.

En l'acte han intervingut també altres dos dirigents independentistes exiliats, Toni Comín i Clara Ponsatí, que s'han expressat en una línia similar a la de Puigdemont. Així, Comín ha demanat "crear les condicions" per una nova confrontació amb l'Estat, mentre que Ponsatí ha afirmat que la taula de diàleg amb el govern espanyol "és una enganyifa".

Oriol Junqueras, en un vídeo emès a l'inici de l'acte, en canvi, s'ha pronunciat amb un discurs ben diferent, quan ha reivindicat haver «forçat» l'Estat a asseure's a la taula de diàleg.