La Diputació amplia la línia d'ajuts per a energies renovables

Dels 120 milions totals, 12 es destinaran a municipis del Vallès Occidental

Un tècnic instal·lant plaques fotovoltaiques.
Un tècnic instal·lant plaques fotovoltaiques. | ACN
Redacció
27 de desembre del 2022
El ple de la Diputació de Barcelona va aprovar dijous una línia d'ajuts de 50 milions d'euros per finançar projectes d'energia verda als municipis de la demarcació, una ampliació del projecte Renovables 2030 que arribarà a una dotació pròxima als 120 milions d'euros per finançar instal·lacions de plaques fotovoltaiques, calderes de biomassa i millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic amb LED.

Prop de 12 milions d'euros d'aquest pressupost es destinaran al Vallès Occidental, on ajudaran a reduir en més de 2,6 milions la factura energètica anual dels municipis, un estalvi energètic equivalent al consum d'unes 1.200 llars durant un any i un estalvi anual d'emissions de gasos d'efecte hivernacle de prop de 4.000 tones de CO2.

Xesco Gomar, diputat d'Acció Climàtica, ha dit que aquest pla és "la primera acció d'implantació massiva de renovables a Catalunya", i ha celebrat que la seva àrea s'hagi convertit en una "àrea inversora" durant aquest any, cosa que demostra que es tracta d'una temàtica que genera "consensos polítics" i que serà una política de continuïtat.

Ara com ara, 147 municipis de la demarcació de Barcelona han formulat 256 peticions: 149 corresponents a energia fotovoltaica, 63 d'enllumenat públic i 44 de calderes de biomassa. La majoria s'executaran al llarg del 2023, tot i que una part ja s'estan duent a terme aquest 2022 i altres no ho faran fins al 2024.