La segona planta del Mercat Municipal serà una escola d'hostaleria

El Servei Local de Català s'ubicarà a La Cruïlla, al barri del Pinar

La segona planta del Mercat Municipal serà una escola d'hostaleria
La segona planta del Mercat Municipal serà una escola d'hostaleria | Ajuntament de Rubí - Localpres
Redacció
15 de juliol del 2020
A finals de juliol començaran les obres de reforma de la planta superior del Mercat Municipal, que ara està buida, i on s'hi ubicarà una escola d'hostaleria, que complirà amb els requisits tècnics per acreditar certificacions professionals i que s'afegiran als certificats que ja es poden obtenir a través del Rubí Forma o altres centres educatius de la ciutat.

L’escola d’hostaleria permetrà cursar: Operacions bàsiques de cuina, Operacions bàsiques de pastisseria, Operacions bàsiques de càtering, Cuina, Servei de bar i cafeteria, Serveis de restaurant i Direcció i producció en cuina, i també es preveu que persones amb diversitat funcional hi puguin cursar la formació d’Auxiliar de Cuina i realitzar projectes formatius i d'inserció laboral en col·laboració amb l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol.

A més de l'espai de les classes l'escola tindrà un espai de bar-restaurant de degustació on l'alumnat podrà practicar els coneixements adquirits.

Segons ha explicat l'equip de govern, aquest centre formatiu respon a tres objectius: donar suport al sector comercial i de restauració, impulsar el Mercat Municipal i crear d'espais de formació que millorin l'ocupabilitat dels rubinencs, en especial de les persones joves. A més, aquesta escola servirà de complement del Mercat Municipal "de qualitat, que hem anat millorant i que ofereix un producte fresc i de qualitat", ha destacat l'alcaldessa, Ana Maria Martínez.

La primera fase de les obres de l’escola, que tindrà un cost de 350.000 euros, començarà el pròxim 27 de juliol, amb les divisions estructurals necessàries per encabir els diferents espais de manera homologada, requisit indispensable per poder certificar les formacions.

El Servei Local de Català, al Pinar

L'espai que ocuparà aquesta futura escola d'hostaleria havia d'acollir, en principi, el Servei Local de Català (SLC), que finalment es traslladarà a La Cruïlla, al barri del Pinar. Les obres de reforma del SLC ja estaven adjudicades i tot, i tant ERC com l'AUP aquest canvi d'ubicació sobtat i sense previsió.

Segons l'Ajuntament, el de La Cruïlla "és el millor equipament que tenim a la ciutat, amb equipaments informàtics i espais que es poden convertir fàcilment en aules de la mida necessària".