El Centre de Recerca en Tecnologia dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona (CERTA-UAB) ha posat en marxa la primera planta pilot i de demostració per envasar aliments líquids amb el tractament d'homogeneïtzació per ultra alta pressió (UHPH). La tecnologia UHPH, sorgida de la recerca de la universitat, permet la conservació de sucs, lactis, vins i brous en tetrabric a temperatura ambient i de manera estable sense afegir-hi additius.
El nou espai és únic en el seu tipus, ja que permet la realització de tot el procés d’elaboració dels aliments, incloent la preparació, el tractament amb la tecnologia UHPH i l’envasat en condicions asèptiques. Aquesta tecnologia permet esterilitzar i homogeneïtzar productes líquids mitjançant l'aplicació d'ultra alta pressió contínua i forces físiques en una vàlvula d'ultra-homogeneïtzació. El resultat són productes amb llarga vida útil sense additius, que mantenen intactes alhora les seves propietats sensorials i nutricionals.
La nova planta podrà ser utilitzada per les empreses del sector alimentari, així com per fer estudis de caracterització i evolució de diferents indicadors durant l’emmagatzematge. “No existeix una altra planta de demostració com la tenim a la UAB en cap centre de recerca a tot el món. Amb ella estem garantint una transferència de tecnologia efectiva i diferencial a les empreses agroalimentàries del nostre entorn”, ha destacat el membre del CERTA-UAB, Martín Buffa.
La construcció de la nova planta de demostració s’ha dut a terme amb el suport del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica i de la Unió Europea.
La UAB impulsa una planta per envasar i conservar líquids
La tecnologia, creada al mateix campus, permet la conservació sucs, làctics, vins i caldos de tetrabric
ARA A PORTADA
-
-
Onada de calor? Catalunya afronta 10 dies de temperatures molt per sobre de les habituals Arnau Urgell i Vidal
-
Sembla una catedral, però era un celler: l’edifici modernista que et deixarà amb la boca oberta Bernat Castanyer
-
Famílies de Rubí acullen infants sahrauís aquest estiu gràcies al programa «Vacances en Pau» Redacció
-
Publicat el 23 de setembre de 2019 a les 20:00
Et pot interessar
-
Societat La remodelació de la plaça Pearson: més arbres i millora del paviment
-
Societat Pintura anti-orina: l'estratègia de Rubí per combatre els orins de gos
-
Societat Rubí reparteix més de 500 ampolles reutilitzables per promoure el civisme i la neteja viària
-
Societat Rubí amplia els refugis climàtics amb nous espais d'ombra
-
Societat Com puc participar en el nou pla d'igualtat de Rubí? Tots els detalls
-
Societat Rubí destina 300.000 euros a la restauració de la «Bombonera»