L'Arc Metropolità demana suport a la Llei que permetrà els desallotjaments en 48 hores a la Generalitat

La regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer; i la regidora de Seguretat, Marta Oliva, es van reunir dimarts amb el conseller d'Interior

Alcaldes i alcaldesses de l'Arc Metropolità es reuneixen amb el conseller d'Interior
Alcaldes i alcaldesses de l'Arc Metropolità es reuneixen amb el conseller d'Interior | Ajuntament de Mataró
Redacció
13 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:02h
L'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità ha presentat aquest dimarts la proposta de canvis legislatius entorn a les ocupacions que ja van presentar al Congrés dels Diputats la setmana passada, i que si tiressin endavant permetrien desallotjar habitatges en un termini de 48 hores.

Diversos alcaldes i representants de l'Associació, entre les quals Yolanda Ferrer i Marta Oliva com a tinenta d'alcaldessa de Serveis Socials i regidora de Seguretat Ciutadana de Rubí, s'han reunit amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per demanar més coordinació i que es reforci la presència policial als municipis en matèria d'ocupacions conflictives. Els municipis de l'Arc valoren positivament la feina que fan els Mossos d'Esquadra però reconeixen que cal dotar-los de més instruments legals i incrementar el nombre d'efectius als municipis.

Així, els alcaldes defensen l'elaboració d'un nou Pla Especial de Seguretat i que es doni a les forces de seguretat més cobertura en les seves actuacions.

Veïns de Can Fatjó denuncien una ocupació conflictiva que altera greument la convivència al barri
La setmana passada, veïns de Can Fatjó es van reunir amb l'alcaldessa, Ana María Martínez, per traslladar-li els greus problemes de convivència que pateixen des de fa mesos amb els ocupants d'un pis al carrer Safir.

Tal com recull Ràdio Rubí, els veïns denuncien situacions de tràfic de drogues, desenes de persones al pis fent soroll fins a altes hores de la matinada, maltractament animal, brutícia - "els parcs apareixen al matí plens de brutícia, vòmits i ampolles trencades" -, baralles, i fins i tot una arma de foc que haurien disparat en més d'una ocasió.