L'AUP reclama reforçar el Pla Local d'Infància per a protegir els més petits

La formació també aposta per la gestió directa dels centres educatius públics de 0 a 3 anys

Una de les reclames és internalitzar les escoles bressol de la ciutat
Una de les reclames és internalitzar les escoles bressol de la ciutat | Paula Jaume
S.B.
02 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:38h

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) presentarà una moció durant el proper ple per a protegir els infants i millorar els serveis d'atenció als menors. Des de la formació local consideren que els recursos destinats a la infància són "escassos" i estan "poc desenvolupats" i, per això, reclamen a l'Ajuntament més "voluntat política o bé actuar i negociar-los de forma contundent" amb la Generalitat. 

En aquest sentit, recorden que Rubí és una de les 170 ciutats de l'Estat espanyol reconeguda com a amiga de la Infància. Tot i això, les escoles bressol públiques tan sols ofereixen 910 places per a una població de 2.500 i el municipi només ofereix tres espais familiars (un d'ells de Càritas Diocesana i un altre externalitzat). 

A més, asseguren que les ajudes econòmiques a les polítiques locals d'infància són "insuficients" i recullen les dades "alarmants" del DAPSI -servei de referència a l'atenció a la primera infància- de l'augment de les situacions de risc derivades de la crisi econòmica a la ciutat. 

Per tot plegat, l'AUP reclamarà durant la propera sessió plenària reforçar el Pla Local d'Infància amb mesures destinades a la població de 0 a 3 anys i internalitzar les escoles bressol del municipi per encarar una futura gestió directa.

Tanmateix, també advoquen per ampliar el nombre de places destinades als espais de criança i de suport a la relació paternofilial; augmentar els recursos de cura i desenvolupament de la primera infància com serveis de canguratge municipal; o incrementar les activitats de lleure per a famílies amb menors a Rubí. 

Finalment, també defensen iniciar el projecte pilot de fons d’infància durant el 2022, en coordinació amb la creació de la moneda local, per tal que aquest fons doni cobertura a les necessitats bàsiques de forma global tot fomentant l’autonomia personal i absorbint altres ajudes i, a més, tingui un retorn al propi municipi.