L'executiva comarcal del PDeCat també dimiteix en bloc

Entre els que han donat suport a Carles Puigdemont hi ha els consellers Meritxell Lluís, Lluís Ridao i Joaquim Esquius

Descoberta del cartell de campanya de Junts per Terrassa.
Descoberta del cartell de campanya de Junts per Terrassa. | Anna Mira
LaTorre
03 de setembre del 2020
L’executiva comarcal del Partit Demòcrata de l’agrupació del Vallès Occidental-Terrassa ha pres, per unanimitat, la decisió de dimitir dels seus càrrecs orgànics. En un comunicat expliquen que també han estripat el carnet del PDECat els consellers nacionals Meritxell Lluís i Vall, Lluís Ridao i Martin i Joaquim Esquius Freixas.

"Una decisió que prenem amb gran dolor i amb profunda tristesa" després de constatar que la Direcció Executiva Nacional del Partit Demòcrata ha pres, "sense prèvia consulta als òrgans del partit i a les bases, decisions que fan molt difícil a hores d’ara l’encaix entre el PDECat i Junts".

En el text afirmen que "ens entristeix molt que la Direcció del Partit Demòcrata hagi interposat una demanda contra Junts pel nom i el domini judicialitzant una qüestió política”.

Els tres consellers se sumen al degoteig de càrrecs i membres del partit que han decidit donar suport a Carles Puigdemont i al servei de Junts per Catalunya. Fa uns dies també van fer el pas els exconsellers  terrassencs, Josep Rull i Lluís Puig i també el comitè local del PDECat a Terrassa. A Rubí, es va fer pública ahir la dimissió del president de la secció local, Josep Puigventós.

"​Expressem el nostre suport al president legítim de Catalunya a l’exili, Carles Puigdemont, als consellers empresonats i a l’exili, als consellers que estan a Govern i el nostre màxim respecte pels excompanys del Partit Demòcrata amb els quals compartim l’anhel de llibertat de Catalunya i amb els quals esperem retrobar-nos en el futur per junts continuar fent un país millor i lliure", apunten.