Un estudi de la Universitat de Barcelona conclou que la irregularitat en els horaris dels àpats durant els caps de setmana podria estar relacionada amb un augment en l'índex de massa corporal. Aquests resultats, publicats a la revista "Nutrients", es van obtenir independentment de factors com la qualitat de la dieta, el nivell d'activitat física o el cronotip.
Segons l'estudi, que s'ha fet en una població de 1.106 persones joves, de 18 a 20 anys, a Espanya i Mèxic, el major efecte es produeix a partir de 3,5 hores de diferència horària respecte a la resta de dies de la setmana. De fet, en els últims anys s'ha demostrat que el cos assimila de manera diferent les calories en funció de l’hora del dia, així que el fet de dinar o sopar tard estaria relacionat amb un risc més alt d’obesitat.
Aquestes relacions entre les hores del dia i els àpats té a veure amb el rellotge biològic, que organitza temporalment l’organisme per assimilar i metabolitzar les calories.
Relacionen la irregularitat en els àpats del cap de setmana amb l'obesitat
Un estudi de la Universitat de Barcelona vincula la diferència horària de les menjades respecte a la resta de dies de la setmana amb l'augment de pes
ARA A PORTADA
Publicat el 18 de gener de 2020 a les 18:00
Et pot interessar
-
Societat Famílies de Rubí acullen infants sahrauís aquest estiu gràcies al programa «Vacances en Pau»
-
Societat La remodelació de la plaça Pearson: més arbres i millora del paviment
-
Societat Pintura anti-orina: l'estratègia de Rubí per combatre els orins de gos
-
Societat Rubí reparteix més de 500 ampolles reutilitzables per promoure el civisme i la neteja viària
-
Societat Rubí amplia els refugis climàtics amb nous espais d'ombra
-
Societat Com puc participar en el nou pla d'igualtat de Rubí? Tots els detalls