Suspès el procediment de contractació del servei de gestió de les escoles bressol municipals

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha de resoldre dos recursos especials en matèria de contractació

La protesta de les treballadores de les escoles bressol Lluna i Sol Solet
La protesta de les treballadores de les escoles bressol Lluna i Sol Solet | Cedida/Maria TP
20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 8:18h
El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) va dictaminar divendres la suspensió del procediment de contractació del servei de gestió educativa i funcionament integral de les escoles bressol municipals licitat per l'Ajuntament de Rubí. Amb aquesta mesura provisional, s'interromp el termini de presentació d'ofertes, que finalitzava avui a les 18h.

Des que l'Ajuntament va treure el contracte a licitació, el passat 4 de juny, els plecs de condicions han estat objecte de polèmica, ja que les treballadores de les escoles bressol han denunciat que no contemplava les demandes que fa anys que adrecen al Consistori. De fet, les treballadores van convocar una protesta el passat 15 de juliol, que va comptar amb el suport de les famílies,per fer sentir les seves reclamacions.

Un fet que la regidoria d'Educació nega, tot i que admet que una de les demandes - la de l'equiparació salarial amb les treballadores de l'escola bressol Bruna, de gestió directa - no era possible, per una diferència entre els convenis.

Amb tot, la secció sindical de CCOO de l'empresa Cavall de Cartró, actual gestora de les dues escoles bressol, va presentar el 15 de juny un recurs especial contra els plecs de condicions, i també ha presentat un recurs la Patronal del tercer sector social de Catalunya. Ara, mentre el TCCSP resol aquests recursos, el procés de contractació queda suspès.