VÍDEO | La rubinenca Mireia Gascón explica a «La Sexta» els efectes de la contaminació en nens

L'exregidora d'AUP interve a "El Intermedio" per parlar dels efectes negatius del trànsit al voltant de les escoles

Mireia Gacón, durant la seva intervenció al programa "El Intermedio".
Mireia Gacón, durant la seva intervenció al programa "El Intermedio". | La Sexta
M.S
10 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:10h
Mireia Gascón, epidemiòloga ambiental rubinenca, exregidora de l'Ajuntament de Rubí per l'AUP, ha intervingut al programaEl Intermedio, del canal La Sexta, per parlar sobre contaminació i els efectes que pot tenir el trànsit i les emissions de diòxid de carboni en col·lectius vulnerables com menors o dones embarassades.

Quines conseqüències pot tenir, doncs, la contaminació en adults i nens? Segons deixa clar Gascón durant la seva intervenció, totes són negatives: pot provocar que el fetus d'una mare exposada neixi amb baix pes, o un crani petit. En infants, no són gaire millors: la contaminació pot afectar a la memòria, el desenvolupament cognitiu o pot donar peu a una futura obesitat o asma, o provocar bronquitis o otitis. A més, cita estudis que demostrarien que a les escoles on hi ha més trànsit, els alumnes aconsegueixen pitjor puntuació.

En aquest context, la rubinenca apunta que els efectes són "reversibles" a través de polítiques que afavoreixin una rebaixa dels nivells de contaminació. Per això, posa l'exemple de ciutats com Londres, on hi ha peatge per accedir amb vehicle a motor al centre de la ciutat o es tallen carrers als voltants de les escoles, o de Copenhague, on es dona prioritat a la bicicleta. Una promoció del transport públic, assegura, també es clau per aconseguir-ho. Visualitza aquí el vídeo.