Arriba la novena edició del festival Teatre sense Teatre de Rubí

Hi haurà una programació per a tots els públics que inclourà una desena d’espectacles de circ contemporani, clown i teatre de text

  • Una imatge del festival Teatre sense Teatre. -
Publicat el 23 de maig de 2025 a les 11:18

Rubí acollirà la novena edició del festival Teatre sense Teatre els dies 30, 31 de maig i 1 de juny, que portarà les arts escèniques a places i equipaments no culturals. L'Ajuntament ha anunciat una programació diversa, original i per a tots els públics que inclourà una desena d’espectacles de circ contemporani, clown i teatre de text.

El tret de sortida del festival tindrà lloc el divendres 30 de maig amb l’animació itinerant de la companyia La Tal, que presentarà Les Pompiers, una cercavila teatral amb molt d’humor que recorrerà l’illa de vianants cada tarda per informar de la programació i guiar el públic cap a les representacions. Tot seguit, a les 21 hores, el pati de l’Escola Pau Casals serà l’escenari de L’enterrador, una obra de Gerard Vázquez i Pepe Zapata. Aquesta producció de Teatre de Dos i Mediterránea és una peça basada en fets reals, que reflexiona sobre la postguerra a través de la perspectiva d’un enterrador.

El dissabte 31 de maig, a les 17 i a les 19:30 hores, es representarà una proposta de Cristina Clemente amb direcció de Mariona Checa a l’Ateneu Municipal Ventura. L’obra, amb dues línies argumentals paral·leles, planteja què hauria passat si les protagonistes haguessin pres decisions diferents en moments clau de la seva vida. El resultat és un relat intens i profund sobre el destí, l’atzar i les vides possibles que es poden dibuixar a partir de les decisions.

A les 18 hores, el Teatre Municipal La Sala acollirà Teatre de paper, de la companyia Rauxa Cia, amb dramatúrgia i interpretació de Xavi Sánchez i Analía Serenelli. Es tracta d’un espectacle que barreja el clown, titelles i el teatre físic, reivindica el poder de la imaginació per transformar la solitud en poesia escènica. Es tracta d’una proposta delicada i plena de sensibilitat apta per a públic a partir de quatre anys.

Poc després, a les 19:15 hores, la plaça del Celler es transformarà en l’univers de ¡Que buen día!, un espectacle que presenta la Martina, una clown optimista i vitalista. Es tracta d'una proposta fresca i dinàmica que vol convidar "a somiar i a mirar la realitat des d’una altra perspectiva". La jornada de dissabte seguirà a les 20:30 hores a la plaça de Salvador Allende amb Fins al cel que, amb disciplines com la barra russa i els ports col·lectius,  construirà una metàfora visual sobre el viatge vital, les identitats i els límits de l’experiència humana. Les funcions del dia clouran a les 22 hores a l’Escola Pau Casals, on es podrà tornar a veure L’enterrador.

El diumenge 1 de juny, el festival començarà a les 18 hores al Teatre Municipal La Sala amb La dernière danse de Brigitte, una peça de dansa, titelles i teatre gestual de la companyia Zero en Conducta. L’espectacle ha estat reconegut amb diversos premis internacionals: Premi a la Millor Interpretació a la Fira de Titelles de Lleida 2017, Gran Premi del Jurat a Millor Espectacle i Premi del Públic al Puppet is a human too 2017 (Varsòvia) i Premi al Millor Espectacle al Festival MIMOS 2017 (Perigueux, França). El festival es tancarà a les 19:30 al pati de l’Escola Pau Casals amb Forat, una creació de Dudu Arnalot amb acompanyament musical de Marc Mora. Es tracta d’una obra de clown gestual i teatre amb màscares.

A banda d’aquests espectacles, com a activitat prèvia al festival, el dijous 29 de maig a les 19 hores, l’espai de llibres Lectors, al tren!, acollirà la lectura dramatitzada de Siete formas de mirar el mar, de Raúl Velasco Sánchez. La proposta, segons han informat, convida a una reflexió literària sobre la distopia, l’amor, la bogeria i la memòria, a través de la poesia.