Aquest és el disseny finalista dels estudiants de Rubí al MetròpolisFPLab

El grup ha abordat un repte del Circuit de Catalunya de fórmula 1 que plantejava el disseny de punts verds

  • Imatge 3D de la proposta que l’alumnat haurà de completar en l’última fase del projecte MetrópolisFPLab. -
Publicat el 22 de maig de 2025 a les 16:19

Una proposta de l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny edRa de Rubí ha estat finalista del MetròpolisFPLab, un projecte d’aprenentatge en el qual els estudiants de formació professional han de resoldre reptes reals que plantejen les empreses i institucions participants. El grup rubinenc Sustainable Drivers, de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Interiorisme, està format per Valeria Ortiz, Carla Martínez i Pablo Martínez i ha abordat un repte del Circuit de Catalunya de fórmula 1 que plantejava el disseny d'espais de punts verds.

El disseny dels punts, segons l'Ajuntament, són "únics i innovadors" i s'han pensat per incloure informació i fomentar els valors del reciclatge. La idea d'aquests estudiants ha estat una de les seleccionades per a la final d’entre 400 projectes. El pròxim 28 de maig, els equips finalistes presentaran els prototips i el 5 de juny tindrà lloc l’acte de lliurament de premis. L’equip que es proclami guanyador rebrà una beca per a començar a desenvolupar el seu projecte dins de l’organització corresponent.

MetròpolisFPLab és un projecte d’innovació impulsat per l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, li la Fundació BCN Formació Professional. L’objectiu de la iniciativa fer valdre el talent de l’alumnat de formació professional i apropar-lo al mercat laboral. D'aquesta manera, es vol fomentar l’adquisició de competències clau, la inserció laboral de l'alumnat i garantir-ne l'ocupació al llarg de la vida. És plantejament on la innovació en l'àmbit de la formació professional és una forma d’aprenentatge amb impacte a la població i als territoris.

El mètode de la innovació oberta permet potenciar competències transversals, l’emprenedoria i el treball en equip. Es tracta de factors clau per a la inserció laboral i que seran de gran utilitat al llarg de la vida professional dels alumnes. El concurs també és un punt de trobada dels centres d’FP i el teixit empresarial, que genera valor econòmic, social i cultural al territori.