1 de 10
Reportatge fotogràfic

L'ocàs a Can Sant Joan: les imatges d'un camp de golf fantasma

Flora i fauna recuperen els terrenys abandonats des de fa quatre anys

El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins | Cedida
per NacióSantCugat, Sant Cugat del Vallès | 1 de setembre de 2021 a les 17:00 |

La natura recupera el que és seu i a poc a poc la vida torna a les 80 hectàrees de l'antic camp de golf de Can Sant Joan. Després de quedar abandonat l'any 2018 degut a deutes milionaris, els terrenys projecten una imatge desoladora però, alhora, repleta d'esperança. Les infinites pistes de golf, plenes de fauna i vegetació; els camins, atapeïts de flora; i les poques construccions que queden dempeus, deteriorades i vandalitzades com si fossin els vestigis històrics d'un passat apocalíptic. 

FOTOS L'abandonat golf de Can Sant Joan, per dins


Un gran àmbit natural amb molt de potencial que en els darrers mesos s'ha col·locat en l'agenda política per respondre a una simple pregunta: I ara què? Doncs la resposta s'emmarca amb dues possibles opcions: 1) Transformar l'espai en un gran parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí pel gaudi públic tal com demanen els dos consistoris implicats i les entitats socials i ecologistes locals. 2) Adequar els terrenys per recuperar la pràctica golfista -treure-hi rèdit econòmic- compartint l'espai amb un parc públic de dimensions més petites, tal com aposten la propietària dels terrenys Incasòl i la Generalitat.

Sigui com sigui, ara qui portarà la veu cantant serà el nou conseller Jordi Puigneró -fins ara ho era el també santcugatenc Damià Calvet-. Cal recordar que durant el darrer any pandèmic, veïns dels dos municipis limítrofs han superat les tanques del recinte abandonat per passejar, fer esport o inclús muntar pícnics enmig d'un entorn natural envejable i oblidar-se del confinament. Un espai verd recuperat per la ciutadania que connecta un dels principals corredors ecològics del Vallès Occidental. 


 

També hauries de llegir
Fa 106 setmanes

L'abandonat golf de Can Sant Joan, per dins

Participació