Tot a punt per a les Festes de Sant Roc

Aquest divendres 3 de setembre arrenquen les festes amb entrades exhaurides en algunes activitats

Els Diables de Rubí fan un raval de foc després de lliurar la Flama del Canigó
Els Diables de Rubí fan un raval de foc després de lliurar la Flama del Canigó | Marta Casas
M.R.
02 de setembre del 2021
Demà es donarà inici a la Festa Major Petita de Sant Roc amb una quinzena d’activitats gratuïtes programades per aquest cap de setmana, del 3 al 5 de setembre. La gran majoria dels actes estaran protagonitzats per entitats de cultura popular i tradicional catalana i se celebraran al pati de l’Escola Montsessori amb l’objectiu de controlar-ne l’aforament i garantir així totes les mesures de prevenció i contenció de la COVID-19. Per a poder assistir, cal reservar plaça a la web del Teatre Municipal La Sala.

L’estiu passat, a causa de la situació provocada per la pandèmia, es va haver de programar una Festa de Sant Roc en un format molt reduït, amb quatre activitats que es van desenvolupar a l’Ateneu Municipal. Aquest any, encara condicionada pel mateix motiu, entitats i Ajuntament han ajuntat esforços per a recuperar una part important de les tradicions de la Festa.

Les primeres activitats començaran divendres a les 20 h al pati de l’Escola Montessori, amb la plantada de la 9ª Trobada de Bèsties de Foc, coordinada per la Colla de Diables de Rubí. A les 20.30 hi haurà un berenar amb pa amb oli i sucre per retrobar-se després de l’estiu. Després es realitzarà la Trobada de Bèsties de Foc, coordinat per les colles de diables de Rubí, Diables Rubeo Diablorum, de Castellbisbal, del Clot i de les Franqueses. Per acabar, la música en directe la posaran Malparits, banda tribut a Sopa de Cabra.

El matí de dissabte, el Museu Etnogràfic Vallhonrat obrirà les seves portes d’11 a 13 h amb visites guiades gratuïtes entre les 11 i les 12,15. A la tarda, el pati de l’Escola Montessori reprendrà les activitats: a les 19 hi haurà una tabalada estàtica a càrrec dels Tronats del Tabal de la Colla de Diables de la Riera, Explosión Rítmica i altres colles convidades; a les 21 h es recuperaran els tradicionals Versots de Sant Roc; a les 22 h sortirà el ravat de Sant Roc juntament amb totes les colles de diables i de l’Associació d’Animació les Anades d’Olla; finalment, la nit es tancarà amb un ball organitzat per l’Associació Juvenil La SoniK a les 22.30.

L’últim dia de les festes, el diumenge 5, el pati acollirà la 4ª Trobada d’Imatgeria Local i la 27ª Trobada de Gegants, que comptarpa amb la participació de colles locals i veïnes. A tarda, a les 18 h, hi haurà una visita guiada a les Stolpersteine. Mitja hora més tard l’Ateneu Municipal serà l’escenari per a la tradicional audició de sardanes. I a les 20.30 h, La Petita Havana posarà fi a les festes amb la cantada final d’havaneres.