1 de 10
Curs 2021-2022

10.282 alumnes de Rubí tornen a les aules dilluns que ve per encetar un curs «incert però esperançador»

Ana María Martínez ha presentat el nou curs de forma telemàtica

Primer dia del curs passat a l'escola Pau Casals de Rubí. | Marta Casas
per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 7 de setembre de 2021 a les 15:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Incert per la situació no resolta, però esperançador per estar cada cop més a prop de l'enyorada normalitat". És així com l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, s'ha referit al curs escolar 2021-2022, en què s'espera que 10.282 alumnes tornin a les aules de la ciutat per primer cop des del passat mes de juny.

Martinez ha fet aquestes declaracions a la tradicional presentació del curs, en format virtual,, en què també han participat la regidora d’Educació de Castellbisbal, Melania Solís i Maria Teresa Fons Aumedes, directora dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental. 


L'alcaldessa rubinenca ha apuntat a la "vacunació i l'esforç dels professionals educatius" com a claus per "tirar endavant" un nou curs encara fortament marcat per la pandèmia. Gràcies a això, ha dit,  "estem més preparats i preparades per a una crisi que, en el seu moment, per què no dir-ho, ens va atropellar".
 

Ana María Martínez, durant la trobada telemàtica aquest dimarts. Foto: Ajuntament de Rubí


Maria Teresa Fons ha destacat la "prudència i el respecte a les mesures", així com l'estat emocional dels nens i la "vulnerabilitat dels més vulnerables" com a factors a tenir en compte pel desenvolupament del nou curs escolar. Solís, per la seva banda, ha manifestat la "il·lusió i capacitat de resiliència i adaptació" del sistema educatiu.

Segons fons municipals, el 13 de setembre, 659 alumnes aniran per primer cop a l'escola, 2.116 faran educació infantil, 4.653, educació primària i 3.513, Educació Secundària Obligatòria (ESO). Les escoles bressol municipals Lluna i Sol ofereixen 96 places, i la Bruna, 95. Tots tres centres ofereixen el 75% de la seva capacitat.

També es calcula que un miler de persones cursin estudis postobligatoris. En aquest sentit, Ana María Martínez ha aprofitat per comprometre's a seguir apostant per la Formació Professional Dual i a mantenir la reivindicació d'una oferta "adequada i dimensionada" d'FP a la ciutat.
 

 

Participació