L'Ajuntament de Rubí tanca la finca «La Nou» per abocaments il·legals

S'ha detectat activitat irregular "amb reiteració i plena intencionalitat" tot i l'avís emès pel Consistori al mes de juny

Redacció
08 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:13h

L'Ajuntament de Rubí ha fet efectiu el tancament total, de forma provisional, de la finca "La Nueve", situada al paratge de Can Carreras, després de detectar que s'hi continuaven fent abocaments il·legals de residus. L'espai ha quedat perimetrat i s'han col·locat tanques de formigó als accessos.

El passat 8 de juny, l'Ajuntament va iniciar un procediment sancionador contra persones i empreses que actuaven en aquesta línia a l'espai intervingut.  Aleshores, es va ordenar el cessament "immediat" dels abocaments i la retirada dels residus. A més demanaven un estudi, a presentar en un termini màxim de dos mesos, que acredités el grau d'afectació de la parcel·la.

Inspeccions de la Policia Local han pogut confirmar que l'ordre del Consistori ha estat infringit "amb reiteració i plena intencionalitat" actuant amb "menyspreu" envers la protecció del medi ambient. L'activitat il·legal d'abocaments ja s'havia detectat el 2019.

És per aquest motiu, que aquest dilluns s'ha tancat la zona al mateix temps que l'Ajuntament ha reiterat la necessitat d'aportar l'estudi anteriorment sol·licitat. Amb aquest es pretén "reparar o restaurar" els terrenys afectats. La qüestió s'abordarà en una reunió pròxima a la Mesa de Seguiment dels Abocadors.