Ple Municipal

Polèmica en el nomenament d'Elena Montesinos com a nova regidora d'En Comú Podem a Rubí

Substitueix al fins ara regidor de Ciutadania, Cooperació, Memòria Històrica, Transparència, Participació Ciutadana, Pau Navarro

per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 9 de setembre de 2021 a les 17:15 |
Elena Montesinos ocupava el quart lloc de la llista a les darreres municipals. | En Comú Podem Rubí
Elena Montesinos és nova regidora del grup municipal d'En Comú Podem (ECP) a l'Ajuntament de Rubí en substitució de Pau Navarro. El nomenament ha tingut lloc aquest dimecres, durant la celebració del Ple Municipal, en què Montesinos ha jurat el càrrec. Des d'ara és la regidora de Ciutadania, Cooperació, Memòria Històrica, Transparència, Participació Ciutadana en substitució de Navarro.

Tal com ja van anunciar al juny els regidors del grup municipal, el canvi ja estava pactat abans de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019. En cas que s'aconseguissin tres regidors, com ha acabat succeint, a mig mandat se substituiria el número 3 de la llista pel número 4. D'aquesta manera, es manté l'equilibri de representació entre Rubí en Comú i Podem. A banda, Andrés Medrano és el nou portaveu del grup municipal.Durant el seu nomenament, que s'ha produït a l'inici de la sessió després del minut de silenci per les últimes víctimes de violència de gènere, Montesinos ha jurat el càrrec tot prometent complir la Constitució i l'Estat "per imperatiu legal". A partir d'ara, Pau Navarro es converteix en assessor del govern municipal. Aquest nomenament ha arribat amb crítiques de l'oposició com ja va passar al juliol.


Betlem Cañizar (AUP) ha titllat el moviment d'"endollisme". Antoni Garcia, de Veïns per Rubí, ha titllat el govern municipal de "mercenaris de la política". Roberto Martín s'ha mostrat "perplexe" pel canvi, que ha definit com a "vergonya i mercadeig". Xavier Corbera (ERC) ha manifestat que el seu partit se sent "dolgut i decepcionat" per la "hipocresia i fredor" en el comiat de Navarro al ple de juliol.

Annia Garcia, del mateix partit que Montesinos i Navarro, ha contestat a les crítiques assegurant que "Navarro es va acomiadar com a càrrec electe" i tenia "plena llibertat" en escollir com continuava la seva vida laboral, que l'ha portat al govern municipal. Per acabar, ha manifestat la seva confiança en Navarro, el qual, ha dit continuarà fent una "bona feina". Moisés Rodríguez ha catalogat el nomenament com a un "orgull i una oportunitat" per continunar treballant per la ciutat.

 

 

Participació