El curs escolar comença a Rubí per a 10.282 alumnes d’educació obligatòria

L'acaldessa confia que aquest curs sigui més positu

Inici de curs escolar 2021-2022 a Rubí.
Inici de curs escolar 2021-2022 a Rubí. | Aj. Rubí
A.M
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:03h
El curs 2021-2022 ha arrencat aquest dilluns per als 10.282 infants i joves que cursen educació obligatòria als centres educatius de Rubí. D’aquests, 659 van per primer cop a l’escola, 2.116 fan educació infantil, 4.653 educació primària i 3.513 educació secundària obligatòria.

Coincidint amb l’inici del curs escolar, l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, han visitat l’Escola Joan Maragall, situada a la carretera d’Ullastrell. Des d’allà han valorat una nova etapa educativa que, tot i seguir condicionada per la Covid-19, s’afronta amb més tranquil·litat gràcies a l’evolució de la vacunació i, sobretot, a l’experiència acumulada durant el curs passat.

Així ho ha expressat l’alcaldessa qui ha dit que "encetem el curs amb optimisme i amb més preparació, fruit de l’experiència i a la vista d’un horitzó més positiu. La comunitat educativa comença amb moltes ganes i confio plenament que aquest serà un curs millor”. Martínez s’ha mostrat agraïda tant als centres com a les famílies per l’esforç realitzat durant tota la crisi sanitària i especialment als infants pel seu comportament exemplar.

La directora de l’Escola Joan Maragall, Rosa Masó, ha explicat en primera persona com afronten el nou curs en aquest centre. "Esperem anar tornant a la normalitat absoluta. L’any passat, l’alumnat ens va donar una autèntica lliçó de com actuar i això ens va permetre poder arribar a final de curs amb molt poquets grups confinats”.

A més a més l’Escola Joan Maragall, l’Escola Ramon Llull i un altre centre encara per tancar s’incorporen aquest curs al projecte Patis oberts. Rubí sumarà així quatre escoles que obriran les seves zones d’esbarjo fora de l’horari habitual, ja que l’Escola Pau Casals ho venia fent des del 2017.

Per al regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, aquesta és una iniciativa amb múltiples beneficis. “És funcional perquè permet a les famílies que es puguin quedar en un espai conegut i, per tant, propicia una major cohesió entre elles. A més, el fet que hi hagi dinamitzadors i dinamitzadores fa que aquestes estades als patis tinguin contingut”, ha puntualitzat.