operació judes

L'Audiència Nacional processa per pertinença a organització terrorista els CDR de l'operació Judes

Nou dels membres també són processats per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 14:36 |
Dos agents de la Guàrdia Civil s'emporten un detingut per l'operació Judes a Sabadell | ACN
L'Audiència Nacional ha processat per pertinença a organització terrorista als tretze presumptes membres dels CDR vinculats a l'operació Judes. A més, a nou d'ells -la majoria del Vallès Occidental- també els processa per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista. Entre ells, el veí de Cerdanyola del Vallès, Eduard Garzón, el veí de Santa Perpètua de Mogoda, Ferran Jolis, i els sabadellencs Xavier Duch, Jordi Ros, David Budria i Clara Borrero. Del Vallès Oriental s'hi sumen Alexis Codina de Sant Fost de Campsentelles, i Germinal Tomás de Mollet.

La creació d'aquesta cèl·lula ve motivada, prossegueix el jutge, per la necessitat de comptar dins de l'estructura dels CDR amb un grup clandestí d'individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a "la causa", havent-li estat encarregades la realització de les accions més sensibles.


Els investigats, tots ells, diu l'instructor, comparteixen principis ideològics favorables a la independència i l'activisme radical per aconseguir-la; el seu objectiu final com a organització era aconseguir la independència de Catalunya, emprant per a això la violència en la seva màxima expressió, forçant amb això, de manera coercitiva, a les institucions a concedir per la via dels fets la separació de Catalunya de la resta d'Espanya.
 

 

Participació