Els Gegants de Rubí participen a la proclamació de Tortosa com a Ciutat Gegantera 2021

En Roc i la Paula descansaran fins a mitjans de novembre, quan participaran a la XXV Trobada Comarcal del Vallès

Els Gegants de Rubí, a Tortosa
Els Gegants de Rubí, a Tortosa | Marc Albert López Extremera
Marta Casas
20 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:03h
Els Gegants de Rubí han viatjat aquest cap de setmana a Tortosa, amb motiu de la proclamació de la capital de l'Ebre com a Ciutat Gegantera 2021. Aquest és un títol que concedeix l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya cada any a una ciutat des de l'any 1985.

Divendres i dissabte es van fer diferents activitats geganteres de caràcter més íntim, amb el protagonisme dels gegants de l'Agrupació, en Treball i la Cultura; els gegants de Sant Climent de Llobregat i Castellbisbal - les dues últimes Ciutats Geganteres - i les figures que conformen el Seguici de la ciutat de Tortosa.

Diumenge va ser el dia central de la festa, el més participatiu, amb una jornada que es va iniciar amb la Plantada dels Gegants d'una cinquantena de colles vingudes d'arreu de Catalunya, entre els quals en Roc i la Paula. Després, totes les figures van fer una Mostra de Balls, que van precedir l'acte central de la festa de proclamació de Tortosa com a XXXIII Ciutat Gegantera de Catalunya.

A partir d'ara, la capital ebrenca custodiarà en Treball i la Cultura, els gegants de l'ACGC, i es farà càrrec de representar tot el món geganter allà on participi l'Agrupació, com ara a l'Aplec Internacional de la Sardana que enguany se celebrarà a l'Alguer del 24 al 26 de setembre. 

Els Gegants de Rubí descansaran fins a mitjans de novembre, quan participaran a la XXV Trobada Comarcal del Vallès a Montcada i Reixac.