La Plataforma 1 d'octubre tornarà a commemorar l'aniversari del referèndum amb actes unitaris

Al matí es farà una concentració simbòlica en un dels punts de votació de la ciutat, i al vespre, un acte unitari a la plaça rebatejada com a U d'Octubre

Membres de la Plataforma 1 d'Octubre de Rubí
Membres de la Plataforma 1 d'Octubre de Rubí | Marta Casas
20 de setembre del 2021
S'acosta un nou 1 d'octubre i, com cada any des del 2018, la Plataforma 1 d'Octubre de Rubí commemorarà l'aniversari del referèndum d'autodeterminació amb un acte simbòlic que servirà per recordar i reivindicar "una diada molt important" a la ciutat, com ha expressat Martí Pujol, membre d'Òmnium Culturali que avui ha estat l'encarregat d'explicar els actes previstos per aquesta data.

"Va ser una gran demostració de força i empoderament de tota la ciutadania en una jornada que semblava molt difícil de fer, tenint en compte que teníem tota l'oposició de l'Estat i els seus òrgans repressius", ha remarcat Pujol, que considera que l'1-O va ser "una victòria" que cal reivindicar.

La Plataforma, que aglutina les entitats i partits sobiranistes de Rubí - ANC, Òmnium, CDR, el Consell Local per la República, Junts, ERC, l'AUP i la CUP - ha convocat per al mateix divendres, 1 d'octubre, una concentració davant d'un dels punts de votació d'aquella jornada, el Casal de Gent Gran de Rubí del carrer Magallanes, a les 9 del matí. Tot i que només es farà en aquest punt, l'acte s'adreça a tots els votants, fos quin fos el seu punt de votació l'1 d'octubre del 2017.

Al vespre, a les 20, es farà un acte amb tots els representants de la Plataforma a la plaça de la Nova Estació, rebatejada com a Plaça U d'Octubre, del qual no s'han donat detalls, però que comptarà amb un parlament unitari a càrrec de Jordi Boltas, coneguda personalitat del món cultural de Rubí. Pujol ha avançat que hi haurà "algunes sorpreses" als dos actes convocats.

La plataforma ha volgut posar èmfasi en la "unitat" dels partits i les entitats de la ciutat, i més tenint en compte el context actual. "A Rubí mantenim aquest esperit unitari, que pensem que és el que ens pot portar a la victòria i ens hi portarà, de ben segur, tard o d'hora".