Recels de Reconvertim el camp de golf al nomenament de Mercè Conesa com a directora de l'Incasòl

Ni Rubí ni Sant Cugat han respost la petició de la Plataforma de poder participar en les reunions amb l'institut públic

El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins
El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins | Sergi Baixas
Marta Casas
21 de setembre del 2021
El nomenament de Mercè Conesa com a nova directora de l'Incasòl ha fet despertar els temors de la plataforma Reconvertim el camp de golf, que treballa per transformar aquest gran espai en un parc públic compartit entre els municipis de Rubí i Sant Cugat.

La plataforma, que es va assabentar per la premsa d'aquest canvi en la direcció, tem que l'entrada de Conesa "provoqui un canvi de posicionament respecte al futur Parc de Can Sant Joan - Torrent dels Alous", i recorda que ara com ara comptava amb el compromís de l'anterior director, Albert Civit, de cedir una gran part dels terrenys als municipis i signar un conveni mentre aquesta cessió no fos completa. De fet, representants de l'entitat es mostraven convençuts que l'institut públic renunciaria definitivament a recuperar l'activitat del golf.

Aquesta inquietud no és infundada, segons la Plataforma, que recorda que Conesa, com a responsable del Port de Barcelona, "s'ha manifestat a favor de l'ampliació de l'aeroport del Prat i els Jocs d'Hivern", dos projectes que tenen "un impacte clar en la lluita contra el canvi climàtic i la defensa de la biodiversitat". A més, consideren que els interessos de la ciutat de Sant Cugat "es poden revertir i enfocar cap a la millora del medi ambient i de la salut pública", al marge de l'aprofitament urbanístic dels terrenys de Can Sant Joan.

La plataforma reitera que el nou Parc de Can Sant Joan - Torrent dels Alous és un "avançament cap a l'urbanisme de gènere, i de treballar per la salut ambiental i les ciutats saludables".

Ni Rubí ni Sant Cugat han donat resposta a les peticions de la Plataforma
Reconvertim el camp de golf també ha lamentat que cap dels dos Ajuntaments han respost els correus que la plataforma ha enviat al llarg de l'estiu demanant participar de manera activa a les reunions que mantinguin amb l'Incasòl, i és per això que insisteix en ser considerada, ja que compta amb el suport de més d'una seixantena d'entitats d'ambdós municipis i de gran part de la ciutadania.