Ple Municipal

Quants diners van rebre els partits de l'Ajuntament de Rubí el 2020?

El ple municipal ha aprovat les retribucions de les formacions en l'exercici anterior

per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 30 de setembre de 2021 a les 17:14 |
Actualment, sis partits formen part del ple municipal de Rubí. | RubiTV.cat
El ple municipal de Rubí ha aprovat aquest dijous les justificacions dels partits sobre les retribucions públiques rebudes durant el 2020. Les formacions estaven obligades a passar les xifres abans de l'1 d'abril d'enguany, i després de passar per la Comissió Especial de Comptes, ara han estat ratificades.

Cada any, tots els partits reben subvencions de l'administració municipal que han d'anar destinades a "tasques i eines de suport al funcionament del grup". La quantitat rebuda va estretament relacionada amb el pes de la formació a l'Ajuntament i per tant, al nombre de regidors que la representen.


Segons ha pogut saber RubíTV, el 2020, el PSC va rebre 62.100 euros, Esquerra, 57.000, Ciutadans, 34.200, En Comú Podem, 29.925, i els dos partits municipalistes, AUP i Veïns per Rubí, 22.800 euros.

Es dóna la circumstància que, un cop presentats els balanç de cada formació, Ciutadans és l'única que no va justificar tot el finançament rebut: dels 34.200 euros que va rebre, en va justificar 28.609,49. Per aquest motiu, 5.699,05 consten com a "pendents de justificar" per la Corporació. Tanmateix, el portaveu dels taronges, Roberto Martín, ha aprofitat el torn de paraula per puntualitzar que la quantitat no justificada "ja va ser regularitzada just després" i que ha estat retornada a l'Ajuntament.

 

 

Participació