vaga de maquinistes

Renfe només ofereix el 47% de serveis mínims a la quarta jornada de vaga

L'empresa ha suprimit 112 trens durant les primeres hores de l'aturada, una xifra que augmentarà al llarg del matí

per Pere Pratdesaba / Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 5 d'octubre de 2021 a les 09:54 |
Un passatger, a les andanes de l'estació de Sants | ACN
Renfe ha operat el 47% del servei de Rodalies durant les primeres hores d'una nova jornada de vaga dels maquinistes, amb 112 trens suprimits fins a les 9 del matíuna xifra que tot apunta que augmentarà en les properes hores. Es tracta de la quarta jornada de vaga després que s'iniciés dijous passat i continués divendres i aquest dilluns, amb acusacions creuades entre la companyia i els maquinistes sobre l'incompliment o no dels serveis mínims. El volum de passatgers no és tan elevat com el d'altres dies, en principi perquè s'haurien buscat altres mitjans de transport.

L'empresa considera que alguns dels maquinistes no s'han presentat a la feina i no han complert amb els serveis mínims, estipulats en el 85%, mentre Semaf assegura que no es van rebre totes les cartes en què s'incloïen els treballadors en aquests serveis mínims. El sindicat també ha convocat vagues pel dia 7, 8, 11 i 12 d'octubre, coincidint amb el Pont del Pilar.


La vaga d'aquest dimarts és diferent de la d'ahir, que tenia caràcter parcial. Avui, l'aturada es total, o sigui, durant les 24 hores del dia, i ja s'ha iniciat a les 12 de la mitjanit. 


Un dels motius que han portat els maquinistes a protestar és el possible traspàs complet de Rodalies a la Generalitat. Altres reivindicacions són recuperar els 700 maquinistes menys que ara té la plantilla arreu de l'Estat i un miler de circulacions que "es van suprimir i no han tornat", segons Semaf.

El sindicat també denuncia l'incompliment del segon conveni col·lectiu sobre noves incorporacions i sortida de personal i mobilitat; i dels compromisos adoptats el 12 de febrer passat per evitar una altra vaga.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació