Així és el nou videoclip de Coldplay, gravat a Rubí

La banda britànica va triar les piscines de Castellnou per donar imatge al tema "My Universe", que signa amb BTS

M.S.
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:50h
Tal com explicava RubíTV setmanes enrere, Coldplay va gravar el seu nou videoclip a les piscines de Castellnou. Diversos lectors van alertar sobre el moviment i perimetració de seguretat a l'espai, que ha estat escenari de vídeos en el passat pel seu aspecte decadent i fins i tot, misteriós.

Així, per exemple, les piscines han estat l'escenari de vídeos musicals com Trumpets, de Sak Noel i Sean Paul; un anunci protagonitzat per Ronaldinho l'any 2012 - de la marca Nike, que va tornar a gravar a Rubí una promoció de les seves vambes Air Max 90 l'any 2019 - o un videoclip del raper SoniOne l'any 2013.

Ara, gairebé tres mesos després de la gravació, ha sortit a la llum el videoclip, que dóna imatge a la cançó My Universe, que Coldplay signa amb els coreans BTS. L'espectacular vídeo, amb tocs futuristes i amb els efectes especials omnipresents, ha utilitzat les piscines per ambientar-se en un espai exterior decadent, però a la vegada, ple de maquinària i tecnologia. Visualitza el videoclip sota aquestes línies.


Les piscines de Castellnou es van construir a la dècada dels 60, i van tenir un enorme èxit entre la població de la comarca; tant, que fins i tot es van conèixer popularment com La platja del Vallès. Diversos factors van contribuir al declivi de les instal·lacions, com ara la millora del transport públic cap a zones costaneres, el sorgiment d'instal·lacions similars a les poblacions pròximes, l'augment del poder adquisitiu que permetia desplaçar-se a altres llocs durant l'època estival...

Però el que sempre ha envoltat aquestes piscines és una llegenda negra associada a la suposada mort de tres banyistes, els anys 1971 i 1981, que van fer proliferar tota mena de rumors sobre la inseguretat de les instal·lacions - que també va contribuir al progressiu abandonament del recinte per part de la ciutadania - i despertar, als anys 2000, tot un seguit de teories misterioses associades a la mort dels banyistes en les dècades anteriors.