ocupació

Tornen les ajudes per trobar feina als majors de 30 anys del Vallès Occidental

La sisena edició del programa 30 Plus d'inserció laboral subvencionarà fins a 80 contractes de com a mínim sis mesos

per Carlos Paños, Vallès Occidental, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 14:59 |
El programa d'ocupació 30 Plus ajuda a les persones desocupades de més de trenta anys | EP
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

En el mes d'octubre arriba a la comarca la sisena edició del programa d'ocupació 30 Plus que té com a objectiu ajudar fins a 80 persones desocupades de més de trenta anys, preferentment majors de 45, a través d'una contractació laboral. Posteriorment, es complementarà amb una formació i un acompanyament personalitzat necessari per ocupar el lloc de treball en qüestió.

Aquest projecte -subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Servei Públic d'Ocupació Estatal/Ministeri de Treball i Economia Social- vol ajudar a ciutadans que actualment es troben a l'atur amb convenis d'una quantia màxima de 9.880 euros, que seria l'equivalent al salari mínim interprofessional per jornada completa o a la part proporcional d'una jornada parcial realitzada. Pel que fa a la duració del contracte la mínima serà de sis i la màxima de nou mesos.
Segons informa el Consell Comarcal ja s'ha obert el termini perquè les companyies interessades a incorporar a aquest grup de gent se subscriguin al programa. El benefici que en trauran les empreses d'aquesta acció serà que per cada persona que contractin a través del 30 Plus rebran una subvenció econòmica. 


Això sí, sempre que compleixin certs requisits com ara no haver acomiadat a treballadors del mateix perfil o categoria professional definits com a nuls o improcedents en els darrers tres mesos; assignar un tutor d'empresa per realitzar el seguiment i adaptació de la persona al lloc de treball; modificar l'horari o la jornada laboral dels treballadors per adaptar-la durant el període que es realitzi formació i contracte de forma simultània; trobar-se al corrent de les obligacions tributàries, reglamentàries i legal; entre d'altres. 

 

Participació