Rubí organitza una xerrada sobre estrès i ansietat amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Hi intervindrà la infermera Maria Pino, del centre de salut mental Ferran Salsas i Roig de Rubí

La conferència es podrà seguir pel canal de Youtube de l'Ajuntament.
La conferència es podrà seguir pel canal de Youtube de l'Ajuntament. | Freepick
Redacció
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:10h

L'Ajuntament de Rubí ha organitzat una sessió per abordar l'estrès i l'ansietat. La xerrada, que forma part de l'Aula de Salut, tindrà lloc el pròxim dijous 14 d'octubre per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, que és se celebra el 10 d'octubre.

Sota el títol Cuidem la nostra salut emocional: l’estrès i l’ansietat de La conferència començarà a les 12 h al canal de Youtube del Consistori. Hi participarà la infermera Maria Pino, del centre de salut mental Ferran Salsas i Roig de Rubí. La professional explicarà en què consisteixen els dos estats emocionals negatius i com es poden gestionar de manera que no es cronifiquin. També s'oferiran coneixements per detectar si aquestes emocions es converteixen en trantorns.

La regidora de Salut Pública, Marta Oliva, assegura que la salut mental "és molt important per al nostre benestar" i amb aquesta conferència es vol contribuir que "certs estats emocionals s'integrin amb normalitat a la nostra vida i deixem de veure'ls com a malalties".
 

L'Aula de Salut

L’Aula de Salut és un projecte engegat per l'Ajuntament al juny que busca fomentar l'adopció d'hàbits saludables entre la ciutadania. La iniciativa, que du per lema Parlem de salut, fem salut, compta amb la col·laboració de professionals sanitaris dels tres centres d'atenció primària de la ciutat –Anton de Borja, Sant Genís i Mútua– i del Centre de Salut Mental Ferran Salsas i Roig. 

El Servei de Salut Pública concep l’Aula de Salut com un espai de divulgació i sensibilització obert a tots els rubinencs i rubinenques. Durant les sessions, els i les professionals comparteixen amb la ciutadania els seus coneixements i la seva experiència amb relació a l'adopció de bons hàbits i als diferents factors de risc per a la salut.