En marxa un cercador d’empreses de serveis energètics a la web municipal de Rubí

L'Ajuntament vol facilitar el contacte entre oferta i demanda en un sector cada vegada més a l'alça

La ciutadania pot buscar amb filtres les empreses que millor cobreixen les seves necessitats.
La ciutadania pot buscar amb filtres les empreses que millor cobreixen les seves necessitats. | Ajuntament de Rubí
Redacció
20 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:29h

L'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa recentment un cercador d'empreses dedicades als serveis energètics a la ciutat. A través de Rubí Brilla, el consistori ha desenvolupat aquesta eina per agilitzar l'oferta i la demanda en aquest àmbit. Des de l'estrena del cercador, una quinzena d'empreses ja hi consten.

La ciutadania, per habitatges particulars o per comunitats de prioritaris, així com els negocis que necessitin pressupost per dur a terme instal·lacions o reparacions sobre energies renovables, poden consultar el cercador i, a través dels filtres, localitzar les empreses del sector que més s'ajustin a les necessitats. El registre segueix obert perquè més empreses es donin d'alta al cercador i així aparèixer a les cerques.

Segons el regidor de Transició Energètica, Andrés Medrano, Rubí Brilla "havia detectat que els usuaris demanaven assessorament sobre energies renovables recurrentment" de manera que es va tirar endavant aquesta proposta amb la intenció que l'oferta i la demanda "puguin fer match".

Paral·lelament, l'Institut Català d'Energia (ICAEN) obrirà una convocatòria de subvencions a l'autoconsum elèctric i emmagatzematge amb fonts d'energia renovable. Les ajudes es podran sol·licitar fins al 31 de desembre de 2023, i els veïns de Rubí que hi estiguin interessats poden demanar assessorament a Rubí Brilla.

A banda, l'Ajuntament de Rubí també posa a disposició de les famílies de la ciutat un informe automàtic i personalitzat de simulació fotovoltaica. Per sol·licitar-lo, només cal omplir el formulari que hi ha a la web municipal.