Rubí instal·la 27 aparcabicicletes a l'exterior d'escoles i equipaments municipals

Així es vol incentivar l'ús de la bicicleta, especialment entre els més joves

El nou aparcabicicletes de l’Escola Vint-i-cinc de Setembre.
El nou aparcabicicletes de l’Escola Vint-i-cinc de Setembre. | Localpres
Redacció
26 d'octubre del 2021
Actualitzat el 27 d'octubre a les 16:13h

L'Ajuntament de Rubí ha instal·lat recentment gairebé una trentena d'aparcabicicletes a l'exterior de diversos centres educatius i equipaments municipals. D'aquesta manera es facilita l'aparcament de bicicletes per a promoure l'ús d'aquests vehicles. Els elements situats en equipaments municipals seran per l'ús dels treballadors.

Aquesta acció arriba després de la presentació del Pla director de la bicicleta i dels vehicles de mobilitat personal (VMP) 2021-2027, que estableix les bases per impulsar els desplaçaments en aquests vehicles perquè guanyin notorietat a la ciutat.


Segons el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto, aquesta actuació té com a objectiu "promoure i incentivar l'ús de la bicicleta com a alternativa al cotxe". Sobre la ubicació d'aquests aparcabicicletes prop d'escoles, Güeto apunta que es vol "fer pedagogia entre els més joves".

Concretament, els 27 nous aparcabicicletes se situen a l'Escola Vint-i-cinc de Setembre (sis unitats), a l'escola Ramon Llull (cinc unitats), a l'escola Montessori (vuit unitats), a la masia de Can serra (dues unitats), a Rubí Forma (tres unitats), a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del centre (dues unitats) i una unitat més a l'edifici que acull les àrees de Planificació Urbana i de Sostenibilitat i Serveis Municipals.