1 de 10
sostenibilitat

Rubí, entre les tres ciutats catalanes que acolliran un projecte per reduir el plàstic als mercats

El Mercat Municipal serà el principal escenari de la iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona

La iniciativa vol reduir el consum de plàstic, especialment el d'un sol ús. | Europa Press
per Redacció, Rubí, Catalunya | 8 de novembre de 2021 a les 14:59 |

Rubí és una de les tres ciutats catalanes que acollirà una prova pilot per reduir els residus plàstics, en especial els d'un sol ús, amb accions que fomentin la participació ciutadana. La iniciativa, que duu el nom "Mercats Sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús", també s'implementarà a Manresa i Viladecans.

L'objectiu del projecte, engegat per la Diputació de Barcelona, és impulsar un model de comerç més sostenible i un consum responsable que beneficiï el medi ambient, la salut de les persones i situï els mercats municipals com a agents de cohesió social i sostenibilitat. Així, es vol crear consciència sobre envasos i bosses de plàstic, la vida útil dels quals es calcula en un quart d'hora, aproximadament.El projecte es divideix en tres eixos: mediambiental per reduir els envasos d'un sol us, comercial i econòmic per situar el Mercat Municipal com a punt de promoció econòmica de la ciutat, i educatiu, en què alumnes de quart d'ESO de l'Institut Torrent dels Alous dedicarà un projecte d'Aprenentatge i Prestació de Serveis (APS) als Mercats Sostenibles. En aquest centre, l'alumnat farà una formació específica sobre residus i un treball de camp amb els i les paradistes per comprovar els resultats de la proposta.

A més, al Mercat Municipal, els paradistes que se sumin a la proposta tindran material gràfic de la campanya i regalaran bosses de tela reutilitzables. La clientela disposarà d'un passaport amb 10 caselles. Sempre que comprin de manera responsable, sense envasos d'un sol ús, el client podrà segellar el passaport i, un cop ple, rebrà una bossa de regal. 

 

Participació